Sâmbătă 23 Noiembrie 2024, Actualizat acum 327 zile 12:00 am

Concursul studenţesc „25 de ore la USV (25h@USV) a ajuns la final

studenti usvConcursul studenţesc „25 de ore la USV (25h@USV) a ajuns la final. Universitatea “Ștefan cel Mare” din Suceava a dat startul în concursul studențesc “25 de ore la USV (25h@USV)” în dimineața zilei de 30 octombrie 2014, ora 10:00, gen de concurs organizat pentru prima oară în USV.

Cele 4 echipe de studenți înscrise în competiție au primit acces la tehnologii moderne de captură și recunoaștere a gesturilor și mișcării (dispozitivul Leap Motion și tehnologia software Gesture Kit). Tematica concursului fixată de organizatori a constat în dezvoltarea de componente hardware și software pentru asistarea utilizatorilor în timpul interacțiunii prin gesturi cu conținutul unei pagini web.

Prin această tematică, concursul a încurajat creativitatea studenților în procesul dezvoltării de tehnologii de vârf la ora actuală, în domeniul interacțiunii prin gesturi cu sistemele informatice.

La deschiderea oficială a concursului a participat, prin intermediul unei intervenții video, domnul Jose VIGIL, Chief Executive Officer al Roamtouch, USA (furnizor al tehnologiei Gesture Kit oferită echipelor de studenți). Juriul a fost format din Annette MOSSEL și Christian SCHONAUER, cercetători în cadrul Universității Tehnice din Viena.

Competiția s-a încheiat în data de 31 octombrie, ora 11:00, cu o prezentare publică a proiectelor realizate de către studenți. Au fost premiate trei din echipele participante, dintre membrii acestora urmând a fi alcătuită echipa USV care va participa, în aprilie 2015, la un concurs internațional similar, Laval Virtual, organizat de primăria orașului Laval, localitate cu doar 25000 de locuitori din Franța. Prof. univ. dr. ing. Adrian GRAUR și conf. univ. dr. ing. Radu-Daniel VATAVU apreciază acest eveniment drept unul extrem de important în contextul actual al concursurilor studențești, atât prin tematica inovativă propusă, cât și prin modalitatea specială de implementare a acestuia (25 de ore de lucru continuu în echipă), competiție esențială în formarea viitorilor profesioniști din domeniu.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*