Vineri 03 Mai 2024, Actualizat acum 123 zile 12:00 am

Judeţul Suceava ar putea avea un centru de radioterapie şi chimioterapie

catalin nechiforCentru de radioterapie şi chimioterapie, în curtea Spitalului Vechi. Asta promite preşedintele Consiliului Județean Suceava, deşi nu are deocamdată nimic concret. Președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat, într-o conferință de presă  ce a urmat reuniunii deliberativului județean, că ar urma să primească o scrisoare de intenție oficială din partea unei companii care dorește să investească într-un centru de radioterapie şi chimioterapie, destinat bolnavilor de cancer.
like-facebookÎntrebat care este numele companiei, Nechifor a spus că nu cunoaște mare lucru, ci discuțiile s-ar fi făcut de către managerul Spitalului Județean. 
Centrul de radioterapie şi chimioterapie ar urma să fie ridicat în curtea spitalului vechi, urmând să beneficieze de farmacie, magazin cu produse de alimentație recomandate și centru wellnes.
Nechifor nu a precizat nici un preț estimativ, spunând doar că există discuții avansate cu conducerea Spitalului Județean.
“Suntem informaţi că vom primi o scrisoare oficială, din partea unei companii care vrea să realizeze centrul de radioterapie despre care vorbeam în trecut. Sunt lucruri mai complexe faţă de ce gândeam noi iniţial. Atunci ceream privaţilor să vină cu o ofertă pentru cazare. Propunerea ce va veni va conţine şi alte zone de interes, farmacie specializată, magazin cu produse de alimentaţie recomandate şi utile, dar şi un centru de wellness. Există o serie de discuţii purtate între această firmă şi conducerea Spitalului Judeţean şi sper să putem da drumul, pentru că este acolo şi un anumit grafic de lucrări. Nu ştim cât va costa. Ţinem mult la proiectul ăsta şi sperăm să salvăm multe vieţi şi să fie util şi pentru judeţele vecine şi chiar pentru Ucraina”, a spus Nechifor, care a arătat cu degetul spre Cernobâl care ar fi vinovat de numărul mare de bolnavi de cancer.
Nechifor a precizat că procedura se poate încheia şi cu negociere directă, Consiliul Judeţean fiind doar concesionarul suprafeţei de teren necesare realizării proiectului.
Cancerul nu este provocat numai de accidentul deja istorie de la Cernobâl. Specialiștii susțin că importante pentru viață sunt hrana și stilul deviață. Alte cauze sunt radiațiile și infecțiile virale. Dacă ne uităm la felul în care trăieşte populația în prezent, majoritatea am putea deduce că oamenii suferă de subnutriție și de stresul zilnic la care este supus.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*