Duminică 12 Mai 2024, Actualizat acum 132 zile 12:00 am

FOTO Ziua Armatei Române sărbătorită de militari, oficialităţi şi elevi

ziua armatei12Cu prilejul Zilei Armatei Romaniei, elevii Colegiului National Militar “Stefan cel Mare” au participat la ceremonialele militare si religioase, urmate de depuneri de coroane, la Cimitirul Eroilor din Campulung Moldovenesc si la Cimitirul Pacea din Suceava. De la evenimentul de la Cimitirul Pacea din municipiul reședință de județ  nu au lipsit  prefectul Sucevei, Florin Sinescu, președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, primarul Sucevei, Ion Lungu, conducerille instituțiilor deconcentrate din județ, reprezentanți ai asociației veteranilor de război.
like-facebook În jurul monumentului au fost depuse coroane de flori, iar un sobor de preoţi a oficiat o slujbă de pomenire a eroilor căzuţi la datorie în cele două războaie mondiale.
De asemenea, Fanfara Primăriei Suceava a intonat cîntecul „Treceţi batalioane române Carpaţii!”, în timp ce plutoane de la Jandarmerie, Colegiul Militar Liceal „Ştefan cel Mare” din Cîmpulung Moldovenesc, Batalionul de Vînători de Munte din Vatra Dornei şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” au bătut pas de defilare.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*