Duminică 19 Mai 2024, Actualizat acum 139 zile 12:00 am

Sucevenii bun platnici la Termica ameninţă cu proteste dacă nu li se furnizează apă caldă. Autorităţile iau în calcul publicarea „listei ruşinii”

Digital StillCameraAutoritățile locale nu știu când se va relua furizarea apei calde. 60.000 de suceveni racordați la sistemul centralizat nu au apă caldă și se pare că nu vor beneficia nici de căldură dacă restanțierii nu își vor achita utilitățile. Situația însă devine și mai crtică pentru că cei care sunt cu cheltuielile la zi sunt deciși să nu mai plătească din moment ce s-a ajuns într-o asemenea situație. Luni şi marţi, primarul Sucevei a purtat discuții cu conducerea Bioenergy și Termica.

like-facebookDiscuții a purtat și directorul Bioenergy,Vasile Ilie, cu prefectul județului, Florin Sinescu, acesta din urmă având o discuție pe tema furizării agentului termic și a apei calde și cu  patronul austriac  al centralei termice private Bioenergy.  De cealaltă parte, autoritățile locale cred că publicarea „listei ruşinii” cu persoanele rău-platnice şi angajamente din partea şefilor de asociaţii de proprietari că până la sfîrşitul lunii vor strânge măcar 2,2 milioane de lei de la  suceveni sunt soluțiile de  deblocare a  situaţiei.

Primarul Ion Lungu susține că   pentru ca centrala termică pe biomasă să fie repornită este nevoie ca până vineri, 24 octombrie, în contul firmei autriece ar trebui să intre 4,2 milioane de lei.  Numai că magnatul autriac Gerald schweighofer a transmis din Viena că nu va mai face pomană sucevenilor și că nu repornește centrala dacă nu încasează bănuții .

De cealaltă parte, edilul Sucevei le bate obrazul  proprietarilor că sunt dezinteresați în încasarea banilor de la suceveni pentru plata utilităților. Mai mult, la unele ascociații au fost trimiși incluisv polițiști locali pentru a-i încuraja pe  șefii asociațiilor să facă plațic către Termica. Incredibil, dar 10 asociaţii nu au plătit nici un leu în contul facturilor emise de Termica, în timp ce alte 30 au virat cam 1-2% din ceea ce au încasat.

E greu de crezut că cei care sunt agajați ai asociațiilor nu și-au luat lefurile și au făcut muncă voluntară.  Unii şefi de asociaţii se apără și usțin cu tărie că sunt depăşiţi de situaţie,. Mai mult, preşedintele Asociaţiei 1 Parc, din centrul Sucevei  a avertizat că locatarii buni platnici vor să organizeze acţiuni de protest în faţa Primăriei, dacă până sâmbătă, 25 octombrie, nu vor avea căldură.  Sunt și buni platnici care au anunțat că nu vor ieși la vot dacă situația nu va fi rezolvată. Nici edilul Sucevei nu dă înapoi și așteaptă bani de la Guvern pentru deblocarea situației. „Nu plec nicăieri. Sunt aici. Rezist”, a spus Lungu.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*