Vineri 10 Mai 2024, Actualizat acum 130 zile 12:00 am

Împăduriri de un milion de lei la Bălăceanca

impaduriri balaceancaPreşedintele Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), Adrian Gearâp şi primarul comunei Bălăceana, Nichita Babor, au semnat un contract cu o valoare de peste un milion de lei, pentru împădurirea a 32 de hectare de terenuri degradate. Fondurile sunt guvernamentale, iar terenurile se află pe raza comunei Bălăceana. Acţiunea s-a desfăşurat sâmbătă la Primăria din localitate, şi din rândul oficialităţilor au mai fost prezenţi preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, dar şi prefectul Florin Sinescu.
Primarul Nichita Gabor a mai spus că în urmă cu patru ani, la Bălăceana a mai fost împădurită o suprafaţă de 50 de hectare de teren, iar reuşita proiectului a fost de 90%. Pe de altă parte, preşedintele Adrian Gearâp a spus că speră ca în cel mult două săptămâni să semneze un contract similar cu Primăria Horodniceni.
contract impadurireProiecte de 50 de milioane de lei la Suceava
Adrian Gearâp a mai spus că la nivelul judeţului Suceava AFM are în desfăşurare 13 proiecte cu o valoare totală de 50 de milione de lei. „Şapte proiecte de canalizare, unul de împădurire, patru proiecte de spaţii verzi şi un proiect pe gestiunea deşeurilor”, a spus Gearâp. La nivel de plăţi, administraţia a virat 8 milioane de lei în conturile celor care execută investiţiile şi sunt programate la plată în acest an alte 18 milioane de lei. like-facebook
S-au epuzat tichetele pentru „Rabla”
Preşedintele AFM a declarat că la nivel naţional s-au epuizat cele 20.000 de tichete pentru programul „Rabla” şi că dintre acestea, 309 tichete au fost consumate de suceveni. „243 de persoane fizice şi 66 de persoane juridice”, a completat Adrian Gearâp. Referitor la programul „Casa Verde”, au fost trimise în ţară peste 5.800 de contracte. Dintre numărul total, în Suceava au fost semnate 246 de contracte.

Sursa: ziarulevenimentul.ro


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*