Duminică 19 Mai 2024, Actualizat acum 139 zile 12:00 am

Mai multe gospodării mistuite de flăcări în judeţ

incendiu radauti (2)Pompierii suceveni au luptat cu flăcările în judeţ pentru a salva mai multe gospodării care au luat foc. Militarii Detaşamentului de pompieri Fălticeni au intervenit, vineri, cu două autospeciale pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodăria lui Petru M., din comuna Rădăşeni. La sosirea echipajelor, ardea o anexă, existând pericolul de propagare la casa de locuit.

Au ars adăpostul de animale pe o suprafaţă de 72 de metri pătraţi, 500 kilograme de porumb, 200 kilograme lemn de foc, 0,5 metri cubi cherestea şi bunuri casnice. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost jarul căzut dintr-o sobă fără acumulare de căldură.

 Sâmbătă, militarii din cadrul subunităţilor de pompieri din Rădăuţi şi Siret, împreună cu lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Volovăţ, au intervenit cu cinci autospeciale pentru localizarea şi lichidarea unui puternic incendiu izbucnit la gospodăria lui Valeriu B., din comuna Volovăţ. La sosirea echipajelor, ardea acoperişul casei de locuit, existând pericolul de propagare la întreaga locuinţă şi la o magazie de materiale, construcţie corp comun cu o suprafaţă totală de aproximativ 450 metri pătraţi.

like-facebookAu ars planşeul unui hol şi de la un dormitor pe o suprafaţă de 100 de metri pătraţi, astereala acoperişului pe 200 de metri pătraţi, mobilier, bunuri casnice, instrumente muzicale, aparatură electronică şi altele. S-au degradat aproximativ 300 de metri pătraţi de învelitoare din tablă, 200 de metri pătraţi planşeu din rigips, tâmplărie şi parchet din lemn masiv.

Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, prin efect termic al curentului electric din cauza unor aparate electrice lăsate sub tensiune.

Detaşamentul de pompieri Fălticeni a intervenit, sâmbătă, cu două autospeciale pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodăria lui Constantin G., din satul Unceşti, comuna Buneşti.

La sosirea echipajelor, ardeau mocnit bunuri din interiorul casei, existând pericolul de propagare la întreaga construcţie.

Au ars parţial articole de îmbrăcăminte, un dulap şi un covor.

Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

Sâmbătă, detaşamentul de pompieri Vatra Dornei a intervenit cu două autospeciale pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodăria lui Ilie C., din municipiul Vatra Dornei.

La sosirea echipajelor, ardea acoperişul unei anexe, existând pericolul de propagare la întreaga construcţie, la casa de locuit şi la două gospodării aflate în imediata apropiere.

Au ars aproximativ patru metri pătraţi din astereala anexei şi s-au degradat opt metri pătraţi de tablă.

Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza jarului sau scânteilor provenite din coşul de fum necurăţat.

Duminică, militarii Detaşamentului de pompieri Fălticeni au intervenit cu două autospeciale pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o anexă ce aparţine lui Grigorie T., din comuna Rădăşeni. La sosirea echipajelor, ardea anexa, cu destinaţie distilerie alcool, construită din lemn şi acoperită cu azbest, fără pericol de propagare, fiind o clădire izolată.

A ars clădirea anexei pe o suprafaţă de 60 de metri pătraţi şi s-a degradat un răcitor al distileriei.

Cel mai probabil, incendiul a izbucnit prin efect termic, din cauza coşului de fum neprotejat corespunzător faţă de materialele combustibile.

Pompierii au salvat instalaţia de distilare. Din fericire, nu s-au înregistrat victime omeneşti.

 

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*