Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Un parc de joacă inaugurat cu surle şi trâmbiţe la Fălticeni

Slujba sfintire gradinitaNu numai clădirile, lifturile, drumurile și bisericile se sfinţesc  și spațiile de joacă. Joi,  preşcolarii de la Grădiniţa cu Program Normal “Voinicelul” din Fălticeni,  dar și ceilalți invitați au putut asista la tăierea panglicii inaugurale a noului parc de joacă amenajat în curtea interioară. Nu au lipsit primarul Cătălin Coman, consilieri și directorii grădinițelor din oraș centrelor bugetare, părinți și bunicii micuților.
Administrația locală a fost lăudată de către profesorul  Tatiana Pădureţ,  coordonator Grădiniţa cu Program Normal “Voinicelul” ca și cum bănuții în investiții au fost scoși din mâna edilului nu din banii publici.  Preoţii Teodor Brădăţan şi Dănuţ Maftei au oficiat slujba de sfinţire a noului loc de joacă şi au stropit cu apă sfinţită grupele şi pe preşcolari pentru ca aceştia să fie păziţi de cele rele,  să fie sănătoşi şi s-au rugat la Dumnezeu ca „să le dea minte multă celor mici”.
  ,, Mulţumim bunului Dumnezeu că în această zi de toamnă am sfinţit acest loc de joacă, domnului primar, doamnelor educatoare, dragilor părinţi şi iubiţilor copii care vin cu bucurie la această grădiniţă şi să ne ajute Dumnezeu să continuăm viaţa prin cei mici”, a precizat preotul Teodor Brădăţan.
like-facebook
 „Este o realizare mare, se împlineşte un vis după  mulţi ani,  de a avea  un parc de joacă modern în curtea grădiniței.Banii au provenit de la bugetul Consiliului Local. În numele beneficiarilor direcţi, copiii şi a  beneficarilor indirecţi, părinţii, bunicii şi chiar noi cadrele didactice, mulţumesc Primăriei şi Consiliului Local al Municipiului”, a spus Pădureț.
În urmă cu două zile, un alt spațiu de joacă a fost inauguarat într-un cadru festiv, cel al Grădiniţei cu program prelungit “Pinocchio”. Tot aici,  doi preoţi au sfinţit noul parc de joacă pentru ca cei mici să nu se accidenteze la joacă,  să aibă sănătate şi puterea de a învăţa lucruri frumoase  de la  doamnele educatoare.


 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*