Duminică 05 Mai 2024, Actualizat acum 125 zile 12:00 am

Medici suceveni sancţionaţi de CAS. Unii nu îşi respectau programul de lucru

medicÎn luna septembrie, Casa de Asigurări de Sănătate Suceava a efectuat mai multe controale dintre care trei la medici de familie, trei la medici specialişti din ambulatoriul de specialitate şi una la un furnizor servicii de îngrijiri medicale la domiciliu. Potrivit reprezentanţilor Casei de Asigurări de Sănătate Suceava, în cazul medicilor de familie s-au aplicat măsuri de recuperare a sumelor reprezentând reţete prescrise fără respectarea protocolului de prescriere a medicamentelor în valoare de 12.094 lei.

like-facebookDe asemenea, pentru medicii de specialitate din asistenţa medicală ambulatorie s-a aplicat, în cazul unui furnizor, sancţiunea de diminuare cu 5 % a valorii minim garantată a punctului pentru luna în care s-a constatat nerespectarea programului de lucru declarat la CAS.

În  plus, încazul furnizorului de servicii de îngrijiri medicale la domiciliu s-a aplicat avertisment pentru nerespectarea programului de lucru declarat la CAS.

Potrivit CAS, s-a efectuat o actiune de control operativ referitor la modul de eliberare de către furnizorii de servicii medicale a certificatelor de concediu medical, în urma căreia s-au aplicat 4 măsuri de refuz la plată a concediilor medicale şi un avertisment aplicat unui medic specialist pentru nerespectarea legislatiei în vigoare.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*