Marti 21 Mai 2024, Actualizat acum 141 zile 12:00 am

Taxe încasate în mod ilegal de Primăria Fălticeni

primaria falticeniSute de cetățeni au plătit taxa judiciară de timbu în mod ilegal  la Primăria Fălticeni. Administrația locală, prin Serviciul  taxe si impozite, a încasat de-a lungul timpului în mod ilegal taxe judiciare  de timbu de la cetățenii din zonele limitrofe.  În acest sens au fost înaintate de către Primăriile din zona Fălticeni  sesizări la Curtea de Conturi care, însă, nu a făcut public rezultatele controlului și nici măsurile luate.
Potrivit Ordonanței nr.80 /2013 ,taxele judiciare de timbru se plătesc de debitorul taxei în  numerar, prin virament sau în  sistem on-line, într-un cont distinct de venituri al bugetului local „Taxe judiciare de timbru și alte taxe de timbru”, al unității administrativ teritoriale în  care persoana fizica are domiciliul sau reședinta ori, după caz, în care persoana juridică are sediul social.
like-facebook Dacă persoana care datorează taxa judiciară de timbru nu are nici domiciliul, nici reședința ori, după caz, sediul în Romania, taxa judiciară de timbru se plătește în contul bugetului local al unității administrativ teritoriale în  care se afla sediul instantei la care se introduce acțiunea sau cererea. 
Chiar și Primăriile din zonă au solicitat Primăriei Fălticeni să le returneze banii încasați în mod ilegal, însă deocamdată nu au primit niciun răspuns.

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*