Luni 13 Mai 2024, Actualizat acum 133 zile 12:00 am

Cetatea de Scaun a Sucevei nu figurează pe Lista Patrimoniului Mondial Unesco din România

cetate de scaun 6Comisia permanentă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru relaţia cu UNESCO, prin Constantin Traian Igaş, preşedinte, a înaintat o adresă Consiliului Naţional al Audiovizualului prin care sesizează apariția unui spot publicitar referitor la Programul Operaţional Regional, operat în România de Ministerul Dezvoltării Regionale și  Administraţiei Publice, în care Ciprian Popovici, muzeograf, afirmă că Cetatea de Scaun a Sucevei, restaurată cu fonduri europene, ar fi în patrimoniul UNESCO.
like-facebookÎn conformitate cu datele oficiale furnizate de Institutul Naţional al Patrimoniului,  organism naţional cu atribuţii în domeniul patrimoniului naţional (HG. nr. 593/2011) şi  de către Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură (UNESCO), Cetatea de Scaun a Sucevei nu figurează pe LISTA PATRIMONIULUI MONDIAL UNESCO DIN ROMÂNIA.
Ca urmare a acestor precizări, s-a cerut să se întreprindă demersurile necesare pentru retragerea sau modificarea spotului publicitar respectiv.

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*