Sute de credincioşii din mai multe zone ale ţării sunt așteptați de 1octombrie, la hramul Mănăstirii Acoperământul Maicii Domnului din comuna suceveană Dorna Arini . Slujba Sfintei Liturghii va fi oficiată de un sobor de preoți în frunte cu Înalt Preasfinţitului Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor și IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului.
Mănăstirea “Acoperământul Maicii Domnului” din localitatea Gheorghiţeni, comuna Dorna Arini, judeţul Suceava a fost ridicată de IPS Teodosie, în satul în care s-a născut, Dorna Arini. La slujba religioasă sunt așteptați peste 50 de preoți din țară și străinătate. Ridicată între anii 1999-2000, biserica a fost ridicată în stil maramureșan. Istoria lăcaşului actual începe în anul 1999, când arhiepiscopul de Constanţa, ÎPS Teodosie, a primit de la părinţii săi drept moştenire aproape un hectar de teren.
Cum călugării şi înalţii ierarhi nu au voie să deţină averi personale, întrucât au depus aşa-numitul jurământ de sărăcie, Teodosie a donat terenul bisericii şi a decis să construiască pe el o mănăstire, care avea să primească hramul „Acoperământul Maicii Domnului”. Lucrările au pornit cu biserica, stăreţia, chiliile pentru maici şi clopotniţa. Toate acestea au fost ridicate cu ajutorul donaţiilor strânse atât de la localnici, dar şi din arhiepiscopia Tomisului.
Începând cu anul 2003 a fost construit spaţiul de cazare cu cinci etaje, un pavilion administrativ, spaţii de producţie. Totodată, mănăstirea a cumpărat alte terenuri în împrejurimi, însumând aproape 20 de hectare. Se spune că investiţia ar fi costat patru milioane de euro.
”Cu voia Tatălui, cu săvârşirea Fiului şi împreună cu lucrarea Sfântului Duh, s-a ctitorit această Sfântă Mănăstire cu hramul „Acoperământul Maicii Domnului”, „Sfântul Mare Mucenic Procopie” şi „Sfânta Cuvioasă Elisabeta”, de către fiul plaiurilor Ţării de Sus, Înalt Prea Sfinţitul Dr. Teodosie Petrescu, Arhiepiscopul Tomisului, pe locul casei părinteşti, spre cinstirea părinţilor, moşilor şi strămoşilor, spre veşnică pomenire a lui Dumnezeu Cel întru Treime slăvit şi închinat şi a Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu, în zilele arhipăstoririi Înalt Preasfinţitului Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor. Semn al iubirii şi recunoştinţei, mănăstirea aşează la temelia ei, odată cu acest hrisov, gândurile luminoase ale întemeietorului ei pentru propăşirea Bisericii lui Hristos şi a neamului românesc. S-a întocmit acest Hrisov şi Act Ctitoricesc în anul 7512 de la zidirea lumii, iar de la naşterea după trup a lui Dumnezeu Cuvântul, 2004, luna octombrie, ziua 20. „-astfel grăieşte documentul întocmit la sfinţirea mănăstirii şi aşezat la temelia ei.
Toate clădirile acestui lăcaş unic în România sunt din lemn de stejar şi au elemente arhitectonice sculptate tradiţional, în stil specific maramureşean.Clopotniţa, aflată la intrare, are 60 de metri înălţime şi găzduieşte 24 de clopote, dintre care cel mai mare cântăreşte 5 tone. Acestea au fost fabricate în Austria, fiind acţionate printr-un sistem computerizat şi formând un carillon cu telecomandă care se aude până pe culmile din apropiere. Ca un fapt inedit, crucea de pe acoperiş a fost montată cu ajutorul unui elicopter.Aşezământul monahal are trei hramuri: Acoperământul Maicii Domnului şi, bineînţeles, Sfântul Mare Mucenic Procopie şi Sfânta Cuvioasă Elisabeta. Hramul ce poartă numele principal al mănăstirii este serbat în fiecare an, cu mult fast la 1 octombrie. Sute de pelerini, din întreaga ţară participă la cuviosul eveniment.