Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

Investiţie de 1.500.000 de lei blocată în judeţul Suceava din cauza autorităţilor din Botoşani

cj suceava3Lucrările la podul peste râul Siret, dintre localitatea suceveană Zamostea şi cea botoşăneană Talpa, au fost întrerupte, din cauză că autorităţile din judeţul vecin nu finanţează proiectul.
În şedinţa de luni, consilierii judeţeni suceveni au decis redistribuirea sumei de 1 milion şi jumătate de lei, aferentă acestui obiectiv, către alte două investiţii.
720.000  de lei vor merge la acoperirea TVA la dotările aprobate pentru aeroportul de la Salcea, întrucât în caietele de sarcini au fost cuprinse valorile estimate fără TVA. Dotările respective includ o autospecială de stingere a incendiilor, o autoscară pentru pasageri şi utilaje tip cargo. De asemenea, consilierii judeţeni au alocat 680.000 de lei lucrărilor de reparaţii la 3 kilometri de drum Probota – limita cu judeţul Iaşi. Consilierul Județean, Mihai Grozavu, s-a declarat nemulțumit de faptul căde 15 ani se tergiversează o  asemenea investiție.
like-facebook„Am construit vreo 5 poduri similare în județ și oprim la un pod. Am rugămineta la colegii de partid de la ACL să ia legătura cu președintele Consiliului Județean Botoșani, Florin Țurcanu, și să fie de acord și ei cu finanțarea acestui proiect”, a spus Grozavu.
La rândul său, directorul Direcției de Drumuri și Poduri din CJ, Radu Avădănei a afirmat că firma care efectua lucrarea a intrat în insolvență însă lucrările trebuie realizate împreună cu CJ Botoșani.
Și președintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor a declarat că lucrările la podul de la Talpa se puteau face doar dacă  „intrau  la lucru și cei din  Botoșani”. 

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*