Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

Uniunea Europeană cere banii înapoi de la cinci primării din judeţ

baniAdministrații locale  bucuroase că au implementat proiecte europene își vor goli vistieriile. Primăriile din cinci comune din județul Suceava au de returnat integral fondurile accesate de la UE după ce au realizat investiții în comunitatea   locală.  Edilii localităților vor fi cercetați și de către procuroii DNA. Este vorba de  primăriile din Straja, Brodina, Vatra Moldoviţei, Frumosu și  Moldoviţa.
like-facebook
Acestea au și primit câte o notificare din partea   Agenţiei  pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale că trebuie să înapoieze banii proveniți din fonduri europene.
Echipe de control din partea UE au depistat  nereguli depistate în timpul reevaluării contractelor de către Departamentul de Luptă Antifraudă. Proiectul de implementare din comuna suceveană  Brodina a fost în valoare de 2 milioane de euro, iar banii au fost utilizați pentru introducerea reţelelor de apă şi canalizare, betonarea unui drum şi construirea unui after-school.
Primarul comunei  Brodina, Vasile Viorel Melen  spune că administrația locală nu ar fi avut niciodată atâția bani să acă asemenea investiții în comună cu atât mai mult cu cât  satul este sărac  și nu sunt locuri de muncă. El a mai  spus că  suma  din proiect  reprezintă bugetul localităţii pe 20 de ani dacă  taxele şi impozitele ar fi încasate în totalitate. Și la Straja situația nu este mai roză. Edilul care este membru PDL susține că proiectul  a fost implementat așa cum prevedea studiul de fezabilitate și susține că va contesta decizia AFI.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*