Vineri 10 Mai 2024, Actualizat acum 130 zile 12:00 am

Mic Dejun cu Rugăciune la Putna cu 70 de participanţi din mai multe ţări

putna7 (86)După București, Bruxelles, Washington, Seul, la Mănăstirea  Putna  are loc Micul Dejun cu Rugăciune, acțiune tradițională a Grupului Ecumenic de Rugăciune din Camera Deputaților a Parlamentului României.
Deputatul Sanda Maria Ardeleanu a spus pe pagina sa de blog că „astfel, dezbaterea intitulată Statul și Biserica: misiune comună de pace și reconciliere va căpăta valențele unei sărbători la Putna, care rămâne întotdeauna în sufletul poporului românesc, după cum bine se știe. Aflată sub semnul Alianței Civilizațiilor ONU, dialogul ecumenic ce va avea loc pe tot parcursul zilei de 25 septembrie, va întări ideea că Bucovina este un pământ iubit de Dumnezeu întrucât aici, indiferent de religie și de etnie, spiritualitatea și valorile creștine reproduc mozaicul unei Europe unite…”.
like-facebookUn număr de peste 70 de participanți din România, Republica Moldova, Ucraina, Italia, Rusia, Grecia, Olanda, Coreea de Sud vor dezbate tema Micului Dejun cu Rugăciune de la Putna sub semnul toleranței religioase și al coabitării interetnice.
Bucovina a reprezentat întotdeauna un climat cultural și religios de mare valoare, iar ecumenismul ei a fost susținut de oameni care au știut să se pună în slujba idealurilor înalte.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*