Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

Radu Surugiu susţine că Guvernul alocă fonduri într-un mod iresponsabil. Vor manuale şcolare digitale în condiţiile în care mulţi dintre copiii României învaţă la lumina lumânării

radu surugiuDeputatul sucevean Radu Surugiu susţine că actualul Guvern al României alocă fonduri într-un mod iresponsabil. Potrivit acestuia, România se confruntă cu o rată a abandonului școlar ridicată, cu programe educaționale neadaptate la exigențele angajatorilor, cu un șomaj ridicat în rândul tinerilor, mai ales în mediul rural, cu tineri elevi care nu sunt consiliați și valorificați pentru talentelor lor.

like-facebookÎn schimb, prioritățile Guvernului sunt altele: alocări iresponsabile de fonduri, manuale școlare digitale, în condițiile în care mulți dintre copiii României încă învață la lumina lumânării, posibilitatea înscrierii la universitate a elevilor care au fost respinși la bacalaureat, autobuze către localități cu primari PSD sau primari care sunt ademeniți astfel să treacă la PSD. Și cu toate acestea, zilele trecute am fost informați că „nu e treaba Guvernului să creeze locuri de muncă”, încă o demonstrație de superficialitate din partea unui ministru social – democrat”, a spus Radu Surugiu.

Potrivit lui Surugiu,  Klaus Iohannis vorbește despre elaborarea unui plan de educație pentru un secol, având o viziune pe termen lung și pledând pentru o educație de calitate.

Atunci când guvernarea PSD vorbește despre educația viitorului și despre manuale digitale, pe care doar o parte dintre elevii României le-ar utiliza, Klaus Iohannis vorbește despre accesul egal al elevilor la educație, indiferent că se află în mediul rural sau urban, despre valori, despre cooperare între experți și mediul politic în vederea identificării unor soluții viabile. Acestea reprezintă motivele pentru care Klaus Iohannis este intr-adevăr candidatul tinerilor și candidatul care face din educație o temă esențială de campanie”, susţine Surugiu.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*