Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

Reacţiile lui Tăriceanu după ce a vizitat trei întreprinderi importante din judeţ

tariceanu la suceavaCălin Popescu Tăriceanu s-a aflat  în prima parte a zilei de joi într-o scurtă vizită, mai ales în zona industrială, unde a vizitat trei întreprinderi, una de transport rutier, o fabrică de înghețată și o fabrică de încălțăminte. Președintele Senatului a spus că o țară care trebuie să fie prosperă , fără o economie dinamică, o economie prosperă nu poate să-și realizeze acest obiectiv.
Am văzut întreprinderi care fără să aibă o lungă istorie în spate, a văzut întreprinderi bine așezare, bine organizate care au făcut investiții importante,care  au ajuns să crească și să creeze locuri de muncă,ceea ce este extrem de important, și sigur că am vrut să privesc peisajul economic din afară. Senzația mea este că zona, cel puțin aici în oraș și în jur, este una dinamică. O zonă care mișcă și pulsează viață.E un lucru foarte bun”,  a spus Tăriceanu.
El a mai precizat că s-a întâlnit cu președintele Consiliului Județean, Cătălin Nechifor, și prefectul Sucevei, Florin Sinescu, cu care a discutat probleme de interes local în legătură cu proiectele de investiții locale.
„Cred că în momentul de față, după aprecierea me,a cel mai important este proiectul Aeroportului. M-a informat președintele Consiliului Județean , că sunt practic trei proiecte în curs de derulare, proiectul legat de modernizarea Aeroportului și zonele de circulație anexe, clădirea aeroportului,  aerogara și proiectele anexe care asigură facilitățile traficului aerian. Lucrările sunt avansate La anul sunt premizele pentru reluarea traficului aerian”,  a mai spus Tăriceanu,  care a precizat că aceasta ar fi un lucru excelent pentru că  ușurează mobilitatea cetățenilor și poate să capete noi valențe pentru  transportul de marfă.
„Cred însă că unul din proiectele mari pe care, de data aceasta nu autoritățile locale trebuie să îl aibă în vedere, ci este un proiect de nivel național este continuarea legăturii Nord-Sud și în principal, realizarea proiectului de drum de la Roman înspre Suceava în așa fel încât să fie completată Axa  Nord-Sud și care ulterior, după cum știți, ar trebui să facă conexiunea cu nordul continentului.  Eu însă mă bazez foarte mult pe proiectele care fac parte din rețeaua de drumuri europene,  coridoarele europene și evident ceea ce trebuie să avem în vedere autostrada Nord-Sud”,a mai spus Tăriceanu.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*