Miercuri 01 Mai 2024, Actualizat acum 121 zile 12:00 am

VIDEO Primarul de Rădăuţi, ridicat de DNA

Aurel Olarean, primar Rădăuţi

Aurel Olarean primar Rădăuţi

Primarul municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean, a fost ridicat, joi, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). El este acuzat că ar fi şantajat un consilier. Primarul este în acest moment în drum spre Capitală, unde va fi audiat.
like-facebookEdilul ar fi şantajat un consilier din Rădăuţi pentru ca acesta să voteze o hotărâre în interesul primarului.

VEZI AICI VIDEO!!!

Potrivit unor surse judiciare, acuzaţiile de abuz în serviciu şi şantaj au legătură cu dosarul în care sunt cercetaţi judecătorul Bogdan Bărbuţă, procurorul Dumitru Dîmbu şi afaceristul Constantin Babiuc. Edilul ar fi şantajat consilierul local pentru ca acesta să voteze cum voia primarul, respectiv să treacă o hotărâre legată de paţiul de la Biblioteca Municipală, câştigat în instanţă de Arcadie Plămadă, dar pe care afaceristul Constantin Babiuc l-ar fi luat ilegal în 2006.

primar retinutNu este prima dată când Olărean are probleme cu procurorii. În ianuarie 2014 secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava a dispus trimiterea sa în judecată pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

Olărean este acuzat că, începând din iulie 2012, nu şi-a îndeplinit, cu ştiinţă, atribuţiile de serviciu prevăzute de Statutul aleşilor locali, în sensul că nu a propus Consiliului Local Rădăuţi să constate încetarea de drept a mandatelor în cazul a trei consilieri. Dosarul a fost trimis spre soluţionare Judecătoriei Rădăuţi.

 


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Primarul de Rădăuţi, ridicat de DNA | MoldovaNews.ro
  2. Cine este consilierul local şantajat de primarul de Rădăuţi | SuceavaNews.ro

Lăsați un comentariu

*