Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Tăriceanu: „Problema nu este numai să fie ales, ci să poate face față obligațiilor ce  decurg din prerogativele pe care le are președintele”

 tariceanu la suceava2Candidatul la prezidențiale, președintele Partidului Liberal Reformator a declarat, miercuri seara, la Gura Humorului, că a intrat în cursa pentru fotoliul de la Cotroceni cu convingerea că pentru a câștiga  competiția trebuie să îndeplinească cel puțin două condiții.
Prima dintre acestea este de prezenta un proiect viabil pentru România.
,,Candidatul care participă la această cursă să poată să fie în măsură să prezinte un proiect important pentru România.,,  Proiectul meu este intitulat <România a șaptea putere economică a  Europei>”,  a spus Tăriceanu care a precizat că acest proiect va fi prezentat detaliat în cursul zilei de joi, la întâlnirea   cu membrii și simpatizanții săi, de la Suceava.
like-facebookCel de-al doilea criteriu ,susține Tăriceanu care îl recomandă în cursa cea mai înaltă funcție în stat este  vasta sa  experiența sa  de 24 de ani  în politică.
„Sunt membru în Parlament la al cincilea mandat. Am fost ministru al Industriei și Comerțului, prim-ministru în perioada 2004-2008.Aceste poziții pe care le-am ocupat în decursul timpului mi-au dat posibilitatea să câștig experiență care este absolut necesară, experiență la un nivel înalt care este absolut necesară pentru a face față  cursei  prezidențiale. Președintele poate să fie oricine, oricine poate fi ales , problema nu este numai să fie ales ci să poate face față obligațiilor ce  decurg din prerogativele pe care le are președintele. Cred că aceste două criterii mă recomandă fără dor și poate ,mai mult decât ceilalți pentru a face față funcției de președinte”,  a afirmat Tăriceanu.
 În opinia sa, singurul contracandidat care ar avea experiență   și care i-ar fi un contracandidat la fotoliul de la Cotroceni  este Victor Ponta.,, Actualul prim ministru pentru că de peste doi ani ocupă această funcție care își dă acces la ceea ce se numește politică la nivel înalt și eu cred că experiența de prim-ministru , exercitarea acestei funcții este un avantaj . Ceilalți candidați nu au o asemenea experiență și este foarte greu ca un candidat care are numai experiență de primar să facă acest pas uriaș către funcția de președinte,, a spus liderul Partidului Liberal Reformator care a lăsat să se înțeleagă că face referire la Klaus Johannis.
”Vreau să înțelegeți bine, primarul ,sigur prin natura funcției face politică dar politica comunității, a administrației, președintele nu face administrație deloc  ci face politica care nu se suprapune cu atribuțiile primarului de niciun fel. Președintele are alte atribuții,  depolitică externă ori primarul face înfrățiri cu orașe din străinătate. Președintele face politica de securitate, apărare națională,  sunt doar câteva exemple care de fapt definesc profilul președintelui.Chiar dacă Sibiul nu este un oraș oarecare e diferență mare de tot. E o vorbă românească<departe-i gripa de iepure>”,  a conchis Tăriceanu

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*