Marti 07 Mai 2024, Actualizat acum 127 zile 12:00 am

Suceveni prinşi cu arme ilegale

Trei suceveni s-au ales cu dosare penale după ce au fost depistaţi de poliţiştii Serviciului Arme, Explozibili, Substanţe Periculoase Suceava, în urma unor controale, că deţineau arme ilegal. Patru arme au confiscat oamenii legii. La un bărbat de 39 de ani din comuna Râşca au găsit, vineri, două arme de vânătoare, înscrise în permisul  de arma tip A care a expirat încă de pe 16 iulie a.c.

De asemenea,  în locuinţa unui bărbat de 32 ani, din oraşul Gura Humorului, poliţiştii au găsit o  armă cu aer comprimat, înscrisă în permisul  de arma tip B care a expirat pe 16 septembrie 2013.

Totodată, un bărbat de 36 ani,  din municipiul Rădăuţi,  deţinea ilegal  un pistol cu proiectil din cauciuc înscris în permisul  de armă tip B care a expirat pe 13 aprilie a.c.

Întrucât niciunul dintre aceşti bărbaţi nu s-a prezentat la prelungirea valabilităţii permisului de arma şi nu a depus arma în termen de 10 zile de la această dată, cu toţii s-au ales cu dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de ,,nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor’’.

În evidenţele Inspectoratului Judeţean de Poliţie Suceava figurează un număr de 3022deţinători de arme. Sunt înregistraţi 1532 deţinători de arme letale şi 1523 deţinători de arme neletale.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Suceava, toţi aceşti deţinători au autorizaţii pentru 2734 arme letale (pistoale cu glonţ, arme de tir cu  glonţ, arme de vânătoare.

De asemenea, sunt deţinute legal 2102 arme neletale (pistoale cu bile de cauciuc, cu gaz iritant lacrimogen, aer comprimat, pistoale colecţie). La nivelul judeţului Suceava sunt autorizate 107 persoane juridice să deţine, să poarte sau să folosească 2088 arme.

 

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*