Duminică 19 Ianuarie 2025, Actualizat acum 18 zile 12:00 am

Senatorul Steliana Miron: România nu poate fi puternică cu români disperați aflați la limita sărăciei. Vezi ce soluţii propune!

Senatorul PNL Steliana Miron susţine că pentru o dezvoltare a României trebuie, în primul rând, ca românii să trăiască bine. Parlamentarul, potrivit căruia „România nu poate fi puternică cu români disperați aflați la limita sărăciei”, vine cu o serie de soluţii pentru un viitor mai bun. Miron îi propune candidatului PNL la preşedinţia României, Klaus Iohannis, ca temă de campanie electorală, ”Impozitarea cesiunii creanțelor bancare”.

Potrivit Stelianei Miron, în România sunt 3.5 milioane de oameni aflați în executare silită pentru restanţe la credite bancare. Băncile, pentru a pune în executare directă aceste contracte de credit, trebuie să îndeplinească anumite proceduri:
1. Să anunţe BNR de aceste credite restante;
2. Să le provizioneze la BNR;
3. Să suporte cheltuielile cu onorariile executorului judecătoresc, experţilor etc;

Consecințele executării directe de către bancă asupra debitorilor duce la scăderea ratingului băncii, ceea ce se traduce prin acces la credite mai scumpe.

Ce fac băncile în aceste condiţii?
Cesionează creanţele bancare la firme agreate de către ele la valori cuprinse între 5-10% din valoarea nominală a acestor creanţe.

Ce fac firmele de recuperări?
După executarea garanţiilor continuă executarea silită asupra veniturilor şi bunurilor viitoare ale debitorului până la îndestularea în totalitate a creanţei precum și a cheltuielilor cu executarea silită. Legislaţia românească din prezent obligă autorităţile statului să sprijine aceste firme de recuperări pentru recuperarea creanţelor într-o perioadă ce nu este limitată în timp. Practic, până la sfârșitul vieţii debitorului.

Astfel, 3.5 milioane de români împreună cu familiile lor sunt împinşi la periferia societăţii, iar ca să evite executarea silită trebuie să nu mai dobândească alte bunuri sau eventual să plece din România.

Soluţii:
• Impozitarea cu 85% pentru orice sumă încasată prin executare silită a cesionarilor de creanţe bancare etc. – se aplică acelaș principiu ca la cesionarea de drepturi litigioase.
• Cei 3.5 milioane de români ar putea să-şi răscumpere creanţele la valori până în 15% având deci un beneficiu extraordinar. În schimb, ar fi o palmă la adresa băieţilor deştepți care vor avea profituri sensibil mai scăzute şi nu vor mai putea teroriza familiile românilor cu datorii.

În momentul de faţă, aproape 30% din populaţia activă, care ar putea aduce plus valoare este împinsă în prăpastie devenind o problemă socială, naţională a României.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*