Duminică 12 Mai 2024, Actualizat acum 132 zile 12:00 am

Vezi cât plăteşte statul pentru terenurile de sub şoseaua de centură a Sucevei!

Cinci persoane fizice au obţinut în instanţă despăgubiri după ce terenul le-a fost expropriat în vederea construcţiei şoselei de centură a Sucevei.

Cele cinci persoane au terenuri în comuna Şcheia şi au chemat în judecată Compania Naţională de Drumuri şi Autostrăzi prin Direcţie Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi, precum şi Comuna Şcheia.

Judecătorii Tribunalului Suceava au dispus efectuarea unor expertize pentru a stabili valoarea terenurilor ce au fost folosite pentru construcţia şoselei, iar prin sentinţele pronunţate au despăgubit persoanele cu sume între şase şi opt euro metrul pătrat de teren, suma totală de 43.130 de euro.

Cea mai mare sumă a fost primită de Eugenia Cerlică, care a pierdut 1.692 de mp, respectiv 13.536 de euro, precum şi 513 euro compensarea pentru scăderea parţială a valorii unui teren în suprafaţă de 547 de mp ce i-a mai rămas în proprietate.

Ioan Ţobîcă a primit 12.310 euro pentru o suprafaţă de teren de peste 1.500 de mp, Vasile Şodroc a primit 8.801 euro pentru 1.283 mp,   Eugenia Ştefu a primit 6.720 de euro pentru aproape 1.000 de mp şi Nicuţa Păstrăv a primit 1.310 euro.

Instanţa a dispus plata sumelor în echivalent lei la cursul valutar de la data plăţii efective. CNADNR a atacat toate deciziile Tribunalului Suceava la Curtea de Apel Suceava.

Lucrările la şoseaua de centură a municipiului reşedinţă au început în 2008 şi au fost executate cu intermitenţe de  SCCF  Iaşi din cauza întârzierilor în alocarea banilor.Valoarea totală a investiţiei se va ridica la echivalentul a aproape 80 de milioane de euro.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*