Joi 09 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Ovidiu Donţu, despre traseismul politic: Marea eroare de democraţie a ordonanţei Ponta nu este că suspendă legea Boc pe o perioadă, ci că această perioadă este limitată

Senatorul PSD Ovidiu Donţu susţine că ordonanţa adoptată de Guvernul Ponta ar trebui să fie permanentă. Senatorul susţine că ar fi vorba, astfel, de un act democratic pentru că primarii şi consilierii locali nu ar mai fi „sclavii partidelor politice”.

Am fost astazi invitat sa semnez o petitie impotriva traseismului. Cu precizarea ca respect pe oricine ia decizia sa actioneze in loc sa vegeteze, imi explic pe scurt refuzul. Consider ca este nedemocratic ca primarii si consilierii locali sa fie scalvii partidelor politice, asa cum obliga legea in vigoare, cea adoptata pe timpul guvernului Boc. Singurul scop al acelei reglementari este sa lege alesii locali de un partid politic. Consider ca administratia politica locala trebuie sa raspunda direct doar in fata cetatenilor, pentru ca mandatul lor nu le este dat de partide politice ci de catre acestia. Marea eroare de democratie a ordonantei Ponta nu este ca suspenda legea Boc pe o perioada, ci ca aceasta perioada este limitata, dupa care se revine la atarnarea totala a alesilor locali fata de partidele politice”, a spus Donţu.

OUG care permite migraţia aleşilor locali pentru 45 de zile fără ca aceştia să-şi piardă mandatul a fost adoptată de Guvern. Premierul Victor Ponta a declarat  că îşi asumă OUG privind migraţia primarilor, pentru că trebuie făcută dreptate, el precizând şi că termenul în care aleşii locali îşi pot alege partidul va fi de 45 de zile.

 

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*