Sâmbătă 04 Mai 2024, Actualizat acum 124 zile 12:00 am

Şeful judeţului susţine că lucrările la Aeroportul Suceava sunt mai complexe decât cele efectuate la Iaşi

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a verificat, sâmbătă, stadiul lucrărilor la Aeroportul Salcea. Potrivit acestuia, după 15 septembrie va fi turnat asfaltul pe pistă, mai ales că atât staţia de asfalt, cât şi cea de betoane sunt deja construite.

„Suntem cu un grafic de lucrări care ne fac să credem că în jurul datei de 15 septembrie vom începe cu primele straturi de asfalt, pe partea de sud, pe acest tronson de 1.500 de metri şi sigur că vom continua lucrările, în funcţie de vreme, atât cât ne permite timpul. Menţiunea este că partea de asfalt nu poate fi turnată decât atunci când ai temperaturi uşor pozitive”, a declarat Cătălin Nechifor.

Şeful judeţului ia în calcul varianta ca pista să fie redeschisă, în primăvară, pe o distanţă de 1.800 de metri, iar diferenţa până la 2.460 de metri să fie finalizată în vara anului viitor.  El a precizat că lucrările de la Aeroportul din Suceava nu se compară cu cele făcute la Iaşi. Nechifor susţine că la aeroportul de la Salcea sunt lucrări mai complexe pentru că se construieşte un turn nou şi o uzină electrică.

Tarom ne-a reconfirmat încă o dată că vrea să opereze de pe Suceava imediatce pista este gata. Am discutat cu domnul director şi cu cei de la Romatsa o propunere din partea lor iar constructorul ia în calcul ca de anul viitor, cât mai repede posibil să dăm în folosinţă parţială pista pe o lungime de 1.800 de metri, aşa cum a făcut şi Iaşiul şi să poată fi curse aeriene pe orarul de primăvară- vară”, a spus Nechifor.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*