Sâmbătă 27 Aprilie 2024, Actualizat acum 117 zile 12:00 am

Vezi care au fost motivele pentru care judecătorii au decis să îl trimită pe Vasile Lavric în arest la domiciliu!

Cezar Crăciunescu, avocatul lui Vasile Lavric

Tribunalul Suceava a   reușit să redacteze motivarea deciziei pentru Vasile Lavric, de 57 de ani, din Rădăuți,  suspectat de dispariția a trei surori dintr-o familie. Avocatul acestuia, Cezar Crăciunescu, a explicat care au fost motivele pentru care judecătorii suceveni au decis să înlocuiască arestul preventiv luat împotriva clientului său cu arestul la domiciliu.   Decizia nu este însă definitivă.

Apărătorul susține că magistrații Tribunalului Suceava au luat în calcul faptul că arestul preventiv trebuie luat în proximitatea comiterii faptei, iar în acest caz nu se poate vorbi despre așa ceva pentru că tentativa de omor de care Vasile Lavric este acuzat ar fi fost comisă în luna noiembrie a anului 2000. Apărătorul a mai explicat că judecătorii au mai motivat înlocuirea arestului preventiv cu cel la domiciliu pe baza faptului că în prezent, Vasile Lavric nu are cum să mai fie un pericol concret pentru societate, deoarece fapta de care este acuzat ar fi fost săvârșită  în urmă cu circa 14 ani de zile. În plus, avocatul a mai spus că magistrații suceveni în motivarea deciziei au adus aminte și de hotărârea luată de Curtea de la Strasbourg prin care s-a decis ca instanțele naționale să verifice în cazul deținuților preventivi dacă nu sunt posibile de a fi luate alte măsuri prin care să se asigure buna desfășurare a procesului.
Starea sa de sănătate este una gravă  și este netransportabil.
Apărătorul  a spus că,  în opinia sa, măsurile arestului la domiciliu sunt destule pentru o bună desfășurare a procesului.  El a mai amitit că  la ultimul termen din data de 27 august 2014, clientul său Vasile Lavric, în prezent aflat la Penitenciarul Spital din Târgu Ocna, nu a putut fi adus în  fața instanței de judecată pentru că starea sa de sănătate este una gravă  și este netransportabil. Vasile Lavric este intrat în refuz de foame de peste 56 de zile.
În data de 27 august a.c., la Tribunalul Suceava a avut loc un nou termen în dosarul în care Vasile Lavric, de 57 de ani, din Rădăuți, este acuzat de tentativă de omor asupra fostei sale soții Nicoleta Lavric. Lavric, suspectat de dispariția a trei surori din familia Iordache, nu a putut ajunge în sala de judecată din cauza stării sale de sănătate, bărbatul fiind în greva foamei de peste 56 de zile. Dacă avocații lui Lavric au cerut un nou termen în dosar, judecătoarea a decis ca la termenul de  marți, să se judece din oficiu înlocuirea măsurii arestării preventive luată în data de 15 aprilie 2014 de Tribunalul București față  de inculpatul Vasile Lavric, aflat în prezent în stare de arest preventiv în Penitenciarul Spital Târgu Ocna, cu măsura controlului judiciar sau a arestului la domiciliu. După deliberări, magistratul a acceptat ca lui Lavric să-i fie înlocuit arestul preventiv cu cel la domiciliu.
Decizia Tribunalului din Suceava nu este una definitivă, părțile din dosar au drept de contestație în termen de 48 de ore de la comunicare. În aceste condi]ii, Vasile Lavric este cu un pas în libertate, doar contestația făcută  de procurori și admisă  de judecătorii Curții de Apel Suceava ar mai putea să `îl țină după gratii.
Reamintim că în data de 5 iunie 2014, Tribunalul Suceava a decis trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a inculpatului Vasile Lavric, rădăuțeanul suspectat că a determinat într-un fel sau altul dispariția a trei surori, din care una i-a fost soție, acum mai bine de un deceniu. Lavric a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă  Înalta Curte de Casație și Justiție, pentru  tentativă  de omor, victimă fiind soția lui de la acea vreme, Nicoleta Lavric, una dintre cele trei femei dispărute, toate surori și fiice ale Corneliei Iordache. Cu Nicoleta, Vasile are și un băiat care se află în întreținerea bărbatului și care susține cu tărie că mama lui este plecată  în Italia .
Procurorii de la Parchetul General au reușit să finalizeze rechizitoriul și să îl trimită în judecată pe Vasile Lavric pentru tentativă de omor, în urma unei agresiuni din anul 2000, cu cinci ani înainte de dispariția Nicoletei Lavric, fostă Iordache.
Lavric  a  declarat, pe drumul de la mașina arestului și până  în sala de judecată că „este lucrarea soacrei mele, sunt nevinovat. Ea vrea să mă vadă la pușcărie . Nu sunt vinovat. De ani de zile mi-a făcut numai rău (soacra – Cornelia Iordache, n.r.). Soția mea a căzut peste mine, cu capul de sobă. În niciun caz nu i-am dat cu ciocanul în cap. După 14 ani să reclame, este imposibil. După cele ce s-au întâmplat, Nicoleta a mai trăit cinci ani cu mine”.
Cert este că au dispărut fără  urmă trei surori – Nicoleta, Iuliana și Ramona, fiice ale Corneliei Iordache. Cu toate patru, inclusiv mama fetelor, Vasile Lavric a avut relații intime, cea dintâi fiindu-i și soţie.  Cornelia Iordache, bătrâna familiei circulă vizibil prin Răduți împreuncă cu o altă fiică și nepoți și ori de câte ori îi apare Aurica Bodnărescu în cale cu fiul Nicoletei sunt făcuți albie de porci.
Aurica Bodnărescu,  concubina lui Vasile Lavric de opt ani, cei doi având un copilaș de cinci anișori,  susține că   aceasta le-a convins pe fete să se ascundă, să plece în străinătate, sp se dea singure dispărute, pentru a-i face lui Lavric deranj. Procurorii au săpat în câteva rânduri prin curtea lui Vasile Lavric și a părinților acestuia, în căutare de oase. Au găsit niște ciolane care însă, în urma expertizei medico-legale s-au dovedit a fi de porc, vită sau chiar de vânat, bărbatul   fiind la un pas de a se alege cu un alt dosar penal, pentru braconaj.

Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Vasile Lavric a ajuns, luni, în arest la domiciliu | SuceavaNews.ro

Lăsați un comentariu

*