Miercuri 08 Mai 2024, Actualizat acum 128 zile 12:00 am

Cătălin Nechifor, despre ordonanţa de migrare a aleşilor: Noi, în USL am mers pe principiul parităţii, iar acum unii apar în PNL şi sunt de fapt PSD

Preşedintele PSD Suceava, Cătălin Nechifor, susţine că ordonanţa privind migrarea aleşilor  nu ţine de traseism. Potrivit acestuia, este o simplă ordonanţă care va rezolva blocajele din consiliile locale, unde opoziţia, spune el, blochează diferite proiecte importante doar pentru propriile interese politice.

Acum e recunoaşterea adevărului, că noi în USL am mers pe principiul parităţii, iar acum unii apar în PNL şi sunt de fapt PSD. Nu vă imaginaţi că vin primarii la o coadă, în faţa unui ghişeu, şi să spună vrem şi noi undeva. Şi în 2006 a fost o chestiune similară, dacă atunci n-a fost o problemă, acum de ce ar fi?”, a declarat, pentru Gândul,  liderul de la PSD Suceava, Cătălin Nechifor.

Guvernul a adoptat, în şedinţa de joi, ordonanţa de urgenţă care permite migraţia aleşilor locali pentru 45 de zile. Mai exact, în acest termen, aleşii locali îşi pot schimba partidul fără a-şi pierde mandatul.

Trebuie să deblocăm activitatea autorităţilor locale şi mai trebuie să facem şi un pic de dreptate, că nu cine strigă mai tare are dreptate. Toţi aleşii locali din România în 2012 au fost aleşi USL, cu Crin Antonescu şi cu Victor Ponta lângă ei, şi azi s-au trezit pedelişti, cu Blaga şi Iohannis”, a spus Victor Ponta.

Premierul  a precizat că îşi asumă Ordonanţa de Urgenţă şi că în aceasta va fi stipulat un termen de 45 de zile, în care aleşii locali vor avea posibilitatea să îşi aleagă partidul fără să îşi piardă mandatul.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*