Joi 09 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Radu Surugiu: Migrația politică – blamată în campanie electorală, dar necesară atunci când PSD își pierde echilibrul la nivel local

Deputatul PNL, Radu Surugiu, l-a atacat dur pe vicepremierul Liviu Dragnea în urma declaraţiilor sale referitoare la alocarea a două săptămâni primarilor pentru a-şi alege partidul unde vor să activeze.

Dragnea a spus că se gândeşte ”dacă nu ar trebui să luăm modelul din 2006 și să adoptăm un act normativ în care în 2 săptămâni toți aleșii locali să opteze unde doresc să activeze. Atunci au fost 45 de zile. E nevoie să se limpezească scena politică. Vrem să nu avem sincope în ședințele de CL sau CJ și să ne trezim în 2 ani în blocaje instituționale

Deputatul Radu Surugiu susţine, însă, că această declaraţie a vicepremierului arată că acesta nu poate accepta alianţa dreptei unite.

Cu alte cuvinte, pentru PSD schimbarea până la capăt înseamnă reîntoarcerea în momentul 1990, ceea ce ne demonstrează încă o dată cât puțin s-a schimbat acest partid stat în ultimii 24 de ani, încercând să cumpere influență politică cu bani publici. În aceeași măsură, se confirmă și politica oportunistă de care social – democrații dau dovadă, luând în considerare declarațiile liderilor PSD din anul 2012, când vorbeau despre stoparea migrației parlamentare și declarațiile recente, care protejează traseismul politic, existând dorința de a-l legaliza printr-o ordonanță de urgență, instrument des folosit de către guvernul PSD – UNPR – PC. Domnul Dragnea nu a făcut decât să reconfirme politica de racolare caracteristică partidului din care face parte, încercând de fapt, să dețină controlul teritorial”, a spus Surugiu.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*