Sâmbătă 04 Mai 2024, Actualizat acum 124 zile 12:00 am

Mii de persoane la Cetatea de Scaun a Sucevei, la Festivalul Medieval

Mii de persoane au ținut  să urce la Cetatea de Scaun a Sucevei unde s-a desfășurat cea  de-a treia ediție  a  Festivalului Medieval.  A fost o întoarcere în timp printre cavaleri, domnițe, ostași, toboșari și călăreți. Timp de trei zile au fost atracția manifestării. Concerte de muzică medievală, scenete istorice, turnir de arme, parada cavalerilor cu făclii, spectacole interactive, acestea sunt doar câteva dintre evenimentele petrecute în cele trei zile medievale din Cetatea Sucevei.
Festivalul a început cu o paradă pe străzile Sucevei cu sute de personaje care au purtat haine medievale, călăreții au condus alaiul, muzicanții ce au întreținut atmosfera cu instrumentele tradiționale, în timp ce   cavalerii au tras salve de tun.

Domniţele se plimbau prin cetate, cavalerii îşi lustruiau armele, trubadurii se pregăteau de o zi plină de veselie şi voie bună. Au fost și moment când ai fi putut învăța să tragic cu arcul iar tinerii care au ținut să învețe din aceste taine nu au întârziat să apară. Dansuri medievale, jonglerii cu steaguri şi demonstraţii de luptă,concerte pentru copii si adulți, uptele cu lăncile, cascadorii , cavalerii sunt doar câteva din moment și personaje care au făcut parte din programul festivalului.
Vizitatorii Cetăţii de Scaun  au venit din toate colţurile judeţului şi nu numai. Foarte mulți  suceveni care lucrează în străinătate au ținut să vină și să se întoarcă în timp odată cu personajele festivalului.

Ceva deosebit. Ne simțim minunat și nu regretăm că am ajuns chiar dacă am venit de la Rădăuți”, ne-a spus Diana  Magdici.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*