Duminică 19 Mai 2024, Actualizat acum 139 zile 12:00 am

FOTO Mii de credincioși la sfințirea bisericii din Milișăuți

Mii de credincioși  au fost prezenți, duminică, la slujba de sfințire a  celei de a treia biserici cu hramul  Nașterea Maicii Domnului din orașul Milișăuți. Locașul de cult a fost ridicat pe locația sediului unui fost CAP de dinainte de 1989.  Slujba de sfințire a fost oficiată de un sobor de preoți în frunte cu IPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților.  După slujba de sfințire, IPS Pimen  a oficiat Sfânta  Liturghie în noul  Paraclis de vara, alături de un sobor de peste 50 de preoți și  diaconi . Pentru contribuția avută la definitivarea lucrărilor legate de ridicarea bisericii, părintele paroh a primit și titlul de iconom stavrofor.
Cuvântul de folos al arhiereului a reamintit celor prezenți necesitatea de a urma întocmai învățătura Sf Evanghelii, spre a trăi cu adevărat creștinește.
Biserica nou-sfințita, cu  hramul Nasterea  Maicii Domnului, a primit duminică- la inițiativa IPS Părinte Pimen, al doilea hram, Sf M. Mucenic Procopie.
Este hramul istoric pe care l-a avut prima biserică de zid a comunităţii, construită de Ştefan cel Mare şi Sfânt. În timpul războiului, atât biserica cât și  satul  au fost distruse până la temelie de tunurile duşmane; parohia a renăscut doar din patru  case rămase în  picioare.
Actuala biserică a fost începută la 8 iulie 1994 şi a fost terminată în 2006 . Pictarea ei in interior a durat 7 ani și  a fost  finalizată în 2012. Dupa Sf Liturghie, credincioşii au trecut prin Sfântul Altar.
Pentru cei veniti de departe, obştea satului a pregătit 1500 de pachete.
Sfințirea bisericii la Milisauti, o zi plină de bucurie şi cu mult har, în care Părintele Atanasie de la Mănăstirea Sihăstria Putnei a fost hirotonit în diacon de către IPS Pimen! Slujire cu bucurie şi cu dragoste bisericii şi oamenilor!”, a spus starețul Mănăstirii Sihăstria Putnei, părintele Nectarie după oficierea slujbei.
A fost o sărbătoare frumoasă şi binecuvântată, mai ales că s-a slujit în noul sfânt lăcaş al parohiei noastre“, a  spus  pr. paroh Petru Lupăştean-Barfă, care este protopop al Protopopiatului Rădăuţi.

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*