Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

Chinezii învaţă să facă bani de la o suceveancă

China este a doua putere economică a lumii, iar suceveanca Nicole Vasilkovscki de 30 de ani, doctor în economie, îi învaţă pe chinezi cum să facă bani.

Am terminat facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor la Iaşi. Am făcut un master în Comerţ Internaţional cu o bursă în America şi Spania. Doctoratul l-am terminat în Economie şi Afaceri Internaţionale, cu o bursă în Luxemburg şi una în Franţa”, ne-a spus Nicole, care împleteşte cu un talent fantastic pasiunea pentru ştiinţele exacte cu cea pentru Literatură. Tânăra a scris şi publicat mai multe volume de poezie.


Şi-a petrecut luna de miere singură în China


Potrivit ziarulevenimentul.ro, înainte să plece în China, Nicole a predat economie la Universitatea din Constanţa, care este considerată „fereastră deschisă a Shanghai-ului”.

Am deschis fereastra şi am plecat la un Colegiu, care se află lângă Shanghai”, ne-a spus zâmbind tânăra, care a mărturisit că dintotdeauna a fost captivată de cultura asiaticilor. Deşi foarte preocupată de cariera ei, suceveanca are timp şi de viaţa personală, însă şi în acest caz a învăţat să îmbine utilul cu plăcutul. Nicole s-a căsătorit anul trecut şi, chiar în ziua nunţii, a primit răspuns că a fost acceptată să predea în China. Întrucât ea a primit viza din partea Ambasadei Chinei, iar soţul ei nu, tânăra a fost nevoită să-şi petreacă singură luna de miere departe de casă.

„Am un talent fantastic de a trăi viaţa ca-n filme”, a spus Nicole Vasilkovscki. Înainte să păţească în sala de clasă, suceveanca a fost nevoită să treacă de testările ministerului de învăţământ chinez.

„Examenul a fost format din trei probe: 100 de întrebări psihologice, un eseu în limba engleză, pe care trebuie să-l redactezi în 15 minute şi 43 de întrebări de cultură generală. Întrebările au fost destul de dificile”, a doctorul în Economie.

Elevi disciplinaţi

Una dintre întrebările de cultură generală la care a fost nevoită să răspundă suceveanca pentru a preda economie în China sună cam aţa: Ce mănâncă chinezii de ziua lor.

Mănâncă spagheti, deoarece consideră că, fiind lungi, vor avea o viaţă lungă”, ne-a spus profesoara. Nicole a reuşit să treacă testele cu brio şi s-a adaptat foarte repede în China. Îi place respectul pe care elevii îl au faţă de profesorul de la catedră şi încercă să-i ajute să se descurce şi în Universităţile din afara ţării asiatice. Elevii chinezi sunt extrem de disciplinaţi, uneori nu răspund la întrebările adresate de dascăl, de teamă să nu greşească.

„Este foarte greu să-i motivezi să ia parte la discuţii. Înţelepciunea chineză spune că cel care ştie tace, cel care nu ştie vorbeşte”, a completat Nicole.
A mâncat şerpi şi cărăbuşi
Tânăra a descoperit China şi prin intermediul mâncărurilor tradiţionale şi ne-a mărturisit că această experienţă a fost provocatoare pentru că printre bucatele inedite pe care le-a încercat s-au numărat şerpii, broaştele de peşteră şi cărăbuşii.

„Şarpele are foarte multe oase şi o carne amară. Cărăbuşii sunt crocanţi, foarte buni şi foarte bine condimentaţi”, a spus tânăra. Dr. Nicole Vasilkovscki ne-a spus că informaţiile care apar pe site-urile de ştiri din Europa cu privire la ritmul investiţiilor în infractructură din China sunt reale. Chinezii construiesc mult, însă totul are un cost, pe care tot ei îl plătesc: poluarea.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*