Joi 16 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Avocatul spărgătorului de bancomate prins la Rădăuţi: El susţine că ar mai avea de executat în Italia un rest de două-trei luni

Avocatul lui Ionuţ Badeliţa, Vlad Rusu

Avocatul  Vlad Rusu, cel  care a fost trimis să îl reprezinte din oficiu pe spărgătorul de bancomate din Italia, dar şi din alte ţări europene, susţine că Ionuţ  Badeliţa, de 27 de ani, din Volovăţ a fost reţinut  de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava pentru 24 de ore, urmând ca joi să fie prezentat Curţii de Apel Suceava cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile.

Rusu susţine că acesta ar urma să fie extrădat autorităţilor italiene, însă clientul său susţine că nu vrea să fie trimis să execute restul de pedeapsă în Italia, ci să o ispăşească în România. Mai mult, Badeliţa spune că are un copilaţ în vârstă de patru luni şi ar fi mult mai uşor ca acesta să fie adus de mamă la penitenciar în ţara noastră.

Rusu a declarat la ieşirea din Parchetul Curţii de Apel Suceava, după aproape două ore de audieri a clientului său, că Badeliţa  este acuzat de detonare de bancomate în mai multe ţări, între care şi Italia. El mai este acuzat că ar fi furat dintr-un garaj un  Volkswagen  Passat şi ar fi primit de la o persoană un Jaguar care a  fost furat în 2012.

„Clientul meu spune că pentru toate aceste infracțiuni pentru care s-a cerut mandat de extrădare a fost condamnat în Italia la un an şi şapte  luni din care a executat 11 luni în penitenciar după care a fost redusă pedeapsa cu arest la domiciliu, timp de două săptămâni, iar acesta nerespecând condițiile impuse de autoritățile italiene  în  ceea ce privește arestul la domiciliu, a fost căutat și între timp acesta a revenit în România. El susţine că ar mai avea de executat în Italia un rest de două-trei luni. Faptele s-ar fi comis în  2012-2013. Acționa prin incendiarea unor bancomate, folosea substanțe inflamabile la detonare”, a spus avocatul Rusu.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*