Sâmbătă 18 Mai 2024, Actualizat acum 138 zile 12:00 am

Bărbat reţinut după ce a condus beat criţă şi fără permis şi s-a ascuns de poliţişti într-o livadă

Un bărbat de 43 de ani din Vicovu de Sus a fost reţinut, marţi, de poliţişti după ce a fost prins la volanul unei maşini, beat criţă şi fără permis de conducere.

Pe str. Calea Bucovinei, din orașul Vicovu de Sus, o patrulă mixtă a oprit pentru control autoturismul cu număr provizoriu al cărui conducătorul auto după ce a oprit, l-a abandonat și a fugit pe o stradă adiacentă şi a pătruns într-o livadă din apropiere.  Poliţiştii au procedat la urmărirea acestuia, persoana în cauză fiind prinsă şi identificată în persoana lui S. Petru, de 43 de ani, din localnic, care nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.

Întrucât emana halenă alcoolică conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,31 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost condus la Spitalul municipal Rădăuți în vederea recoltării probelor biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

De asemenea, în urma verificării autorizației de circulație provizorie pe care acesta a prezentat-o pentru control, s-a constatat faptul că numărul de circulație provizorie este expirat din 15.05.2014.

În cauză s-a  întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, ,,punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” şi ,,conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Faţă de bărbatul de 43 de ani poliţiştii au emis o ordonanță de reținere pentru o perioadă de 24 de ore.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*