Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Sucevenii care au făcut parte din lotul României la Campionatele Mondiale de Juniori la Canotaj s-au întors cu medalii acasă

Cosmin Macovei , din Câmpulung Moldovenesc, și Mihăiță Iliuț, din  Vicov, sunt sucevenii care au făcut parte din lotul României, atât la fete, cât și la băieți, care se antrenează și sunt legitimați la CSN Orșova.
Ei au participat  în proba de 2 rame fără cârmaci, la masculin, şi   s-au clasat pe locul al doilea, după echipajul din Cehia și înaintea celui din Austria.  Şi în proba de 4 rame fără cârmaci, echipajul românesc a avut  şi doi suceveni Sergiu Bejan, din Câmpulung, și Radu Constantin, din Liteni. Echipajul a ocupat tot poziția secundă pe podium, după sportivii din Germania.
În proba de dublu vâsle feminine,  Elena Logofătu și Nicoleta Pascanu, ambele din judeţul Suceava, și-au adjudecat medalia de aur, echipa lor fiind urmată pe podium de sportivele din Germania și Grecia. Și din echipa ce a concurat în proba de 8 rame cu cârmaci la feminin au făcut parte 3 fete din județul Suceava: Logofătu Paula, Mihai Diana și Crefelian Iuliana. Echipa lor s-a clasat pe pozitia a 3-a, după sportivele din Germania și Rusia.
Campionatele Mondiale de Juniori la Canotaj (2014 World Rowing Junior Championships) au adus României, prin efortul extraordinar al sportivilor din lot, o nouă suită de medalii. Evenimentul sportiv mondial s-a derulat la Hamburg, în Germania, în perioada 6-10 august a.c.

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*