Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Profesor sucevean, pentru a doua oară în vizită la Comisia Europeană de la Bruxelles, după câştigarea concursului „Europa, casa noastră”

Peste 400 de şcoli din întreaga ţară au participat la a IV-a ediţie a campaniei de informare şi comunicare “Europa, casa noastră”. Programul s-a adresat elevilor şi profesorilor din învăţământul primar, gimnazial şi liceal şi are drept scop derularea unor activităţi cu dimensiune europeană prin care elevii sunt încurajaţi să se informeze despre Uniunea Europeană, istoria, politicile ei, precum şi despre ultimele evoluţii din domeniul afacerilor europene.
În urma evaluării rapoartelor depuse, profesorul Romeo Bolohan de la Liceul Tehnologic “Mihai Eminescu” din Dumbrăveni este pe primul loc cu punctajul maxim şi participă pentru a II-a oară la câteva sesiuni chiar în cadrul Comisiei Europene.
Campania “Europa, Casa Noastră” a fost organizată de reprezentanţa Comisiei Europene în România, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale.
După o serie de premii dobândite de-a lungul timpului şi mai ales în ultimul timp (în aprilie a fost desemnat cu Premiul mentor pentru Excelenţă în Educaţie iar în iunie a fost inclus în Liga Profesorilor Excepţionali), domnul profesor a mai bifat o reuşită. Cu ajutorul concursului “Europa, casa noastră”, câştigătorul va pleca la Bruxelles în perioada 10-12 septembrie 2014.
În urma campaniei ,,Europa, casa noastră”, desfăşurată în tot anul şcolar trecut, Liceul Tehnologic “Mihai Eminescu” din Dumbrăveni, jud. Suceava a ieşit câştigătoare urmată de alte instituţii de învăţământ din ţară. Elevii şi cadrele didactice au derulat, în anul şcolar trecut, o serie de 12 activităţi, iar pentru două dintre acestea, sprijinite de EUROPE DIRECT BUCOVINA SUCEAVA. Astfel, domnul profesor Romeo Bolohan, coordonator al Clubului “Europa, Casa Noastră” a realizat cel mai bun preoiect de activităţi participând la concurs. Acestea au marcat, de altfel, un nou succes care va trimite responsabilii la Bruxelles.
,,Campania «Europa, casa noastră» are și o componentă destinată școlilor generale. Acestea sunt încurajate să se înscrie în campanie și să deruleze minimum două activități pe teme europene sau să înființeze în școală clubul «Europa, casa noastră». „Europa, casa noastră” este o campanie de informare şi comunicare anuală a Reprezentanței Comisiei Europene în România, derulată în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale. Campania este menită să transpună priorităţile de comunicare ale Comisiei Europene în mediul şcolar.

În judeţul Suceava, Liceul Tehnologic “Mihai Eminescu” din Dumbrăveni s-a alăturat din nou câştigătorilor acestei competiţii.

Mai multe informaţii despre rezultatele acestui concurs, de aici:http://www.europacasanoastra.ro/articol/lista-profesorilor-caștigatori-care-au-participat-la-clubul-europa-casa-noastra/4447


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*