Luni 20 Mai 2024, Actualizat acum 140 zile 12:00 am

Curcubeul, semn al legământului la Mănăstirea Sihăstria Putnei

Legamantul lui Noe zice,  intre altele, „Pun curcubeul Meu in nori, ca sa fie semn al legamantului dintre Mine si pamant/.Cand voi aduce nori deasupra pamantului, se va arata curcubeul Meu in nori/. Si-Mi voi aduce aminte de legamantul Meu, pe care l-am incheiat cu voi si cu tot sufletul viu si cu tot trupul, si nu va mai fi apa potop, spre pierzarea a toata faptura/ Va fi deci curcubeul Meu in nori si-l voi vedea, si-Mi voi aduce aminte de legamantul vesnic dintre Mine si pamant si tot sufletul viu din tot trupul ce este pe pamant!”/. Si iarasi a zis Dumnezeu catre Noe: “Acesta este semnul legamantului, pe care Eu l-am incheiat intre Mine si tot trupul care este pe pamant”.
Acesta ar putea fi semnul de legamant dintre parintele Antonie ,cel care a slujit la Manastirea Sihastria Putnei dar si la alte locasuri de cult.
Parintele Antonie, slujitor la Manastirea Sihastria Putnei,  a plecat din lumea celor drepti pe 7 august,  iar sâmbătă a fost condus pe ultimul drum de cei care l-au cunoscut, l-au avut duhovnic si i-au ascultat indemnurile.
Slujba de inmormantare a fost oficiata de un sobor impresionant de preoti in frunte cu IPS SERAFIM, PS MACARIE si staretul Manastirii Sihastria Putnei, Nectarie. Dupa  ce parintele Antonie a fost inmormantat, pe cer aparut un curcubeu, semn, sustin fetele monahale, ca este un legamant intre lumea celor vii si cea de dincolo, asa cum este scris in Legamantul lui Noe.

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*