Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Festivalul Naţional al Păstrăvului începe la mijlocul lunii august

Festivalul Naţional al Păstrăvului din comuna Ciocăneşti va avea loc, în acest an, la mijlocul lunii august. Mii de turişti, meşteri populari şi grupuri folclorice din toată ţara, pescari, bucătari, reprezentanţi ai asociaţiilor de turism se vor strânge  în comuna muzeu Ciocaneati pentru a participa la ediţia de anul acesta a Festivalului Naţional al Păstrăvului, în perioada 11- 18 august.

Se vor organiza o serie de activități în cadrul „Săptămânii Plutăritului”, iar turiștii vor putea asista la etapele construcției unei plute și  lansarea în apă a acesteia, dar vor fi organizate şi concursuri de pescuit, gastronomice, „Cea mai frumoasă casă tradițională”, „Cea mai frumoasă grădină cu flori”, „Costumul popular”  şi „Lada de zestre”.  Pe 15 august, de hramul comunei, sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului, vor fi invitaţi Matilda Pascal Cojocărița și Ștefan Cigu, iar duminică, Delia va face un adevărat spectacol pe scenă. Manifestările se vor încheia cu un foc de tabără.

Sâmbătă, 16 august, Ansamblul „Bistriţa Aurie” îi va avea ca invitaţi la această aniversare pe membrii orchestrei „Lăutarii ” din Chişinău, condusă de maestrul Nicolae Botgros, cu ocazia aniversării a 20 de ani de activitate.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*