Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Suceava, printre oraşele cu apartamentele cele mai scumpe

Suceava se află printre oraşele cu apartamentele vândute cel mai scump. O dovedeşte o analiză a companiei de evaluare Darian. Potrivit acesteia, dintre oraşele mici, cu populaţie sub 125.000 locuitori, apartamentele vechi s-au vândut cu cel mai mare preţ în Buzău şi în Suceava (peste 700 euro/mp), pe când cele mai mici preţuri se găsesc în Alexandria, Sfântu Gheorghe şi Reşiţa, unde preţul de tranzacţionare a apartamentelor vechi se situează în intervalul 420-450 euro/mp.

Darian DRS SA a lansat studiul “Analiza pieţei imobiliare” realizat în cele 41 de oraşe reşedinţă de judeţ, în care a fost analizată evoluţia pieţei rezidenaţiale din primul semestru pe baza preţurilor de tranzacţionare.

Potrivit acestui studiu, pe segmentul locuinţelor vechi, în decursul ultimelor 12 luni preţurile de tranzacţionare la nivel naţional au scăzut cu aproximativ 1,7%, iar în ultimile 6 luni cu circa 0,7%. Scăderea din ultimile 6 luni s-a simţit foarte puţin pe piaţă, de aceea părerea generală a fost mai degrabă de stagnare a preţurilor.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*