Miercuri 15 Mai 2024, Actualizat acum 135 zile 12:00 am

Consiliul Judeţean dă 80.000 de lei din buget pentru construirea statuii lui Ştefan cel Mare şi Sfânt

80.000 de lei din bugetul Consiliul Judeţean Suceava sunt destinati construirii  unei statui a domnitorului  Ştefan cel Mare si Sfant. Lucrarea va fi donata in baza unui protocol intre Consiliul Judetean si orasul Cricova din Republica Moldova.  Investitia care il va intruchipa pe domnitorul Moldovei, cel care isi duce somnul de veci la Manastirea va fi donata orasului moldovean ,urmand a fi amplasată pe Aleea Domnitorilor români.

Administratia judeteana a semnat un  acord de asociere  cu conducerea administratiei orasului încheiat în 2012, asociere la  care si-au mai dat girul judetele Botosani, Buzau, Neamt, Galati, Timis, Vaslui, Bacau, Iasi si  Primaria  sectorului 4 din Capitala, iar banii pentru construirea acestei statui au fost cuprinsi abia in bugetul pe acest an.
Administratia judeteana va relua procedura de licitatie, potrivit legii, dat fiind faptul ca  nu au existat ofertanţi. De  altfel,toate administratiile judetene implicate in acordul respectiv ar urma sa aloce fonduri pentru un bust al unei personalitati istorice care va fi amplasate ulterior, Aleea din Cricova 11  din Republica Moldova.
Administratia judeteana nu a facut insa cunoscut ce mai prevede acordul de asociere si cu ce va contribui administratia locala din Cricova, din moment ce un astfel de document semnat are obligatii de o parte si de alta a partilor semnate.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*