Sâmbătă 18 Mai 2024, Actualizat acum 138 zile 12:00 am

Dramă! Bătrâna din Stulpicani ţinută în lanţuri de sora şi cumnatul său

Bătrâna din Stulpicani, în vârstă de 80 de ani, care era lăsată de rudele sale să doarmă într-un grajd improvizat, a trecut prin momente cu adevărat dramatice. Deşi sora şi cumnatul său vor moşteni averea femeii, dar îi încasează şi pensia, pe Veronica Coleciuc aceştia au ţinut-o în condiţii mai rele decât stau animalele. Bătrâna a ajuns bătaia de joc a acestora, care de multe ori o ţineau în lanţuri.

Femeia de 80 de ani a fost salvată de poliţişti, după ce au fost sesizaţi prin 112 că este ţinută înfometată de nimeni alţii decât sora şi cumnatul ei. Veronica Colenciuc  a fost găsită de oamenii legii neîngrijită şi singură într-o anexă situată pe munte, locaţie unde rudele care au luat-o în îngrijire au o tabără de vară. Bătrâna a fost ţinută în lanţuri de către rudele care îi încasează pensia şi îi vor moşteni averea, povestesc oamenii din sat.

Sora femeii, Maria Dumbravă, spune că o îngrijește de aproximativ 14 ani şi că nici prin cap nu i-a trecut să îşi neglijeze sora.

Am plecat în sat, la casă, să aduc pe munte un sac de cartori să avem ce mânca. A rămas în grija soţului timp de aproape 2 ore numai că şi bărbatul a mers până la animale care erau pe păşune şi s-a întâmplat să rămână singură”, se apără femeia.

Împreună cu aceasta, poliţiştii s-au deplasat la bordeiul situat pe munte şi au găsit-o pe femeie într-o anexă, pe o scândură, trăind în condiții improprii, inumane.

Atunci când este foarte cald o scoatem în anexă aici,  dar este curat”,  susţine Maria Dumbravă. Realitatea este, însă, alta.
Femeia este lăsată singură şi legată cu lanţuri atunci când sora şi cumnatul pleacă să vadă de animale sau la păşune cu bovinele. Sătenii ştiu de situaţia crudă în care a ajuns octogenara şi au sunat la 112 pentru a anunţa autorităţile.

 

Octogenara a fost internată la Secţia Interne a Spitalului Orăşenesc unde a fost stabilizată şi i s-au administrat vitamine, fiind externată două zile mai tarziu şi luată acasă tot de sora ei, Maria Dumbravă. Medicul care a avut-o în îngrijire spune că nu primit sesizare din partea Poliţiei că bătrâna este subiectul unei anchete şi a externat-o rudei care s-a prezentat să o ia din spital.

Bătrâna a fost diagnosticată cu : „hipertensiune, artroză, demență ușoară”, aceasta rămânând internată sub observație.

Una dintre colegele de salon ale octogenarei, Elena Cazac, spune că bătrâna a fost adusă sub orice critică, nespălată de o bună perioadă de timp şi emana un miros foarte urât.

Două infirmiere s-au chinuit să o spele pentru că era murdară şi îşi făcea nevoile pe ea. Eu i-am cumpărat un pampers pentru copii. Nu se poate aşa ceva.Să îşi bată joc de un suflet de om”, spune Elena Cazac.

Octogenera a fost scoasă din spital şi dusă de sora ei din nou pe munte, la anexa de vară,  pe motiv că nu are cu cine să o lase la casa din sat. Oamenii legii împreuna cu asistenta socială de la Primăria Stulpicani au mers,  luni, pe munte pentru a face o anchetă la faţa locului.

Asistentul social de la Primăria Stulpicani, Mihaela  Răstoacă, spune că a fost la faţa locului de mai multe ori şi octogenara era îngrijită.Ea s-a arătat surprinsă de situaţia în care s-a ajuns şi va propune internarea octogenarei într-un cămin de bătrâni.

Acum, octogenara nu mai vorbeşte şi abia se ţine pe picioare. Nu se poate apăra sub niciun chip.Cert este că pensia femeii, de la stat şi cea de handicap, ajunge tot pe mâna surorii sale.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*