Duminică 05 Mai 2024, Actualizat acum 125 zile 12:00 am

Fost primar condamnat pentru fapte de corupţie

Un fost primar a fost condamnat de judecătorii Judecătoriei Rădăuţi pentru fapte de corupţie, după ce a măsluit o licitaţie publică. Sentinţa dată de magistraţi îl priveşte pe Ştefan Teleagă, de 67 de ani,  fostul primar al comunei Horodnic de Jos în perioada 2004-2008.

Fostul ales local a primit o pedeapsă de şase luni de închisoare cu suspendare, aceeaşi sentinţă fiind şi în cazul a altor doi inculpaţi din dosar, Gheorghe Popescu şi Gabril Baiaş. Cei trei au fost obligaţi să plătească 27.685 de lei Primăriei Horodnicde Jos.

Decizia nu este definitivă şi a fost atacată la Curtea de Apel Suceava, dosarul fiind înregistrat luni.

Teleagă este acuzat de faptul că în 2007 ar fi achiziţionat un tractor pentru primăria Horodnic de Jos printr-o licitaţie măsluită.  El a cumpărat utilajul ca nou, deşi acesta avea o vechime de 16 ani. Tractorul U 640 DT a fost luat de la firma Lavina SRL Braşov patronată de Gheorghe Popescu. Tranzacţia a avut loc în urma unei înţelegeri prin care primarul a avut-o cu firma braşoveană prin intermediul lui Gavril Baias, un fost angajat de la Uzina Tractorul Braşov. Primăria a ajuns să plătească 63.000 de lei pe un tractor ce a fost evaluat ulterior la doar 26.000 de lei.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*