Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

Noul şef al Direcţiei Agricole a fost instalat în funcţie

Vasile Irinel Costan, în vârstă de 32 de ani, este noul director al Direcţiei Agricole Suceava, înlocuindu-l pe Vasile  Schipor, al cărui mandat a expirat.
El a fost instalat în funcţie de către subprefectul Sucevei, Atănasă Nistor şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Alexandru Rădulescu.
Costan a fost detaşat pe funcţia rămasă vacantă până la ocuparea postului, prin concurs, care va avea loc pe 1 septembrie. El va avea un salariu lunar de 3.000 de lei la care se adaugă sporurile de muncă vătămătoare.
Vasile Irinel Costan  este absolvent al Universităţii de Agronomie şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi, promoţia 2006,  si un master în managementul agricol la aceeaşi universitate. Mai mult, îi place agricultura, este şi fermier, la Liteni deţinând 23 de hectare de teren agricol.
Nistor a declarat că  Vasile Irinel Costan merită această funcţie, vine dintr-o echipă mică, de la Inspectoratul pentru Protecţia plantelor într-o echipă mare, cea de la Direcţia Agricolă.

Vasile Schipor

„Are o experienţă şi îl voi sprijini. Şi eu am lucrat aici, am plecat, am ani frumoşi de experienţă, am lucrat cu mulţi dintre dumneavoastră”,  a spus subprefectul Sucevei.

Vicepreşedintele CJ, Alexandru Rădulescu, a spus că agricultura este unul din domeniul cel mai important din judeţ.
Sunt specialişti în agricultură şi se poate schimba faţa acestui sector  primordial pentru noi”, a spus Rădulescu.
Cu ceva emoţii, dar cu mult elan, Vasile Irinel Costan a spus că vrea să sprijine agricultura din judeţ şi fermierii. El a spus că vrea o colaborare cu fermierii şi o prioritizare a acestora  inclusiv în faţa hipermaket-urilor.
Lanţurile de magazine ar trebui să preia în primul rând produsele de aici din zonă şi abia pe urmă să îşi expună la vânzare produse din alte zone. Aşa se procedează în unele ţări, iar noi trebuie să aplicăm aceasta şi la noi. Fermierii ar avea de câstigat şi nu s-ar plânge că nu au unde să îşi vândă produsele”,  a spus Costan.

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*