Luni 13 Mai 2024, Actualizat acum 133 zile 12:00 am

Radu Surugiu: De ce Klaus Iohannis ar trebui să fie preşedintele României

În ciuda tuturor reproșurilor și atacurilor virulente atât la adresa etniei, dar și la adresa religiei prezidențiabilului Iohannis, potrivit liberalului Radu Surugiu,  ceea ce românii ar trebui să înțeleagă este că nu acestea sunt criteriile de selecție a viitorului președinte al României.

„De-a lungul timpului, Klaus Iohannis a fost cel care a câștigat treptat încrederea alegătorilor săi, iar ceea ce îl recomandă este mai mult decât buna administrare, fie ea la nivel local, ci responsabilitatea, disciplina și proiectele realizate, al căror beneficiar a fost numai cetățeanul. Puterea exemplului funcționează pentru candidatul Iohannis, al cărui management eficient poate fi dovedit oricând, comparabil cu guvernarea Ponta, care nu îl favorizează în nicio măsură pe candidatul stângii, ba chiar denotă lipsă de profesionalism și viziune”, se arată într-un comunicat al PNL.

Potrivit lui Radu Surugiu, prerogativele unui președinte se regăsesc în atitudinea și comportamentul lui Klaus Iohannis, un candidat capabil să treacă la nivelul superior de guvernare, să reprezinte statul român, dar, mai ales, să medieze puterile statului. Teama pe care PSD o are pentru candidatura acestuia este alimentată tocmai de potențialul puternic pe care îl are și de faptul că va fi susținut de o dreaptă puternică și ceea ce este esențial, de o dreaptă unită.

Suflul nou pe care Klaus Iohannis îl poate aduce României, diferența față de ceilalți candidați printr-un proiect de țară pentru următorii 10 ani, iar viziunea acestuia pentru Sibiu poate fi transformată într-o amplă viziune pentru România, care va avea același succes în ceea ce privește modernizarea, prosperitatea, dar ceea ce este și mai important, el poate reda încrederea românilor în politicul din România.

Cetățenii României ar trebui să aleagă, mai presus de orice, un adevărat om de stat, care și-a demonstrat capacitatea de gestionare eficientă deja prin toate realizările sale, făcând din Sibiu un oraș cunoscut în întreaga Europă, clasându-se printre cele mai frumoase orașe europene. Datorită lui Klaus Iohannis, România este privită pozitiv în vestul Europei, dar și la nivel mondial, făcând din această regiune un factor potențial pentru dezvoltare economică” – a declarat deputatul PNL de Suceava, Radu Surugiu.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*