Marti 14 Mai 2024, Actualizat acum 134 zile 12:00 am

Un adevărat pericol public! Tânăr de 17 ani reţinut după ce a comis mai multe tâlhării

Un tânăr de 17 ani din municipiul Suceava a fost reţinut, luni, de poliţiştii suceveni după ce a comis mai multe tâlhării. Narcis Popa urmează să fie prezentat instanţei cu propunerea de arestare preventivă. Acesta avea un comportament infracţional, potrivit poliţiştilor, se impunea prin forţă şi intimidare şi îi tâlhărea pe tineri.

Pe 28 iulie, ora 17:40, un tânăr de 20 de ani, din municipiul Suceava, a sesizat faptul că în seara de 27.iulie , în jurul orelor 19:00, Narcis Popa de 17 ani, din localitate, folosind ameninţări cu acte de violenţă, l-a deposedat de un telefon mobil.

Persoana vătămată se afla în faţa aprozarului de pe strada Păcii din municipiul Suceava, împreună cu mai mulţi prieteni. La un moment dat, de el s-a apropiat Narcis Popa, care i-a solicitat să-l însoţească câţiva metri, lucru cu care acesta a fost de acord. În momentul în care a ajuns la o distanţă apreciabilă faţă de grupul în care se afla persoana vătămată, Popa i-a solicitat telefonul mobil. În primă fază acesta l-a refuzat, dar Popa l-a ameninţat, spunându-i că-l va bate în cazul în care nu-i dă telefonul. De frică, persoana vătămată i-a dat telefonul mobil, moment în care Popa, i-a spus că-i dă telefonul înapoi dacă îi face rost de altul pe care să-l vândă, întrucât are nevoie de bani.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie.

 

Ulterior, la data de 29 iulie, ora 22.55, un adolescent de 16 ani,  din municipiul Suceava, a sesizat prin SNUAU 112 faptul că, prin ameninţare cu acte de violenţă, i-a fost luat telefonul mobil de către Narcis Popa, care locuieşte în cartierul Burdujeni.

Din cercetări a rezultat că la 29 iulie , în jurul orei 22.30, în timp ce victima se  plimba cu un prieten pe strada Calea Burdujeni din municipiul Suceava, în zona sensului giratoriu, au fost acostaţi de Popa, de 17 ani, localnic, persoană cunoscută  din cartier. Acesta le-a solicitat să-l însoţească printre blocuri, la o patiserie, pentru a căuta un prieten.

Cunoscând faptul că în ultima perioadă, Popa are un comportament antisocial , victima i-a dat telefonul mobil prietenului său fără a fi observat de Popa

În momentul în care reclamantul a încercat să plece de lângă Popa, acesta a strigat  la el să stea pe loc şi i-a solicitat telefonul mobil pentru a apela o persoană. Partea vătămată a refuzat, fapt pentru care Popa i-a adresat injurii, iar cei doi au cedat şi i-a dat telefonul mobil .

Partea vătămată i-a solicitat lui Popa să restituie telefonul mobil, însă acesta a refuzat şi i-a ameninţat cu acte de violenţă dacă nu  fug de la faţa locului.

 

Pe 2 august, ora 20.30, Poliţia municipiului Suceava a fost sesizată de către un localnic, despre faptul că, fiul său de 16 ani, a fost deposedat de Narcis Popa, de 17 ani, tot din localitate, prin amenințări cu acte de violenţă, de telefonul mobil.

Din cercetări a rezultat că la 02.08.2014, în jurul orei 20.00, minorul a fost oprit pe strada Tineretului, de Popa pe care îl ştie de mai mult timp. Profitând de faptul că este singur, acesta din urmă l-a ameninţat cu acte de violenţă, solicitându-i telefonul mobil. Fiind speriat că va fi agresat, partea vătămată i-a dat telefonul mobil lui Popa, care imediat a părăsit zona. Victima a încercat să-şi recupereze telefonul mobil, dar a fost ameninţat din nou cu acte de violenţă, fiindu-i adresate cuvinte jignitoare, fără a fi lovit de acesta.

În urma cercetărilor efectuate, la data de 04.08.2014, în jurul orei 14.30 poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Burdujeni l-au identificat pe  P. N. de 17 ani, localnic, pe raza Cartierului Burdujeni şi l-au condus la sediul Poliţiei municipiului Suceava în baza mandatului de aducere emis de către Biroul Investigaţii Criminale Suceava.

În baza probatoriului administrat,  faţă de  Narcis Popa  s-a propus continuarea urmăririi penale, confirmată de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava, pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie.

Începând cu ora 20.00, Narcis Popa a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul IPJ Suceava, urmând să fie prezentat instanţei competente cu propunerea de arestare preventivă pe o perioadă de 30 zile pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*