Luni 13 Mai 2024, Actualizat acum 133 zile 12:00 am

FOTO Cuscrul lui Traian Băsescu, suceveanul Mihai Radu Pricop, invitat la demararea unor lucrări de modernizare a infrastructurii rutiere, la Iaslovăţ

Cuscrul lui Traian Basescu, suceveanul Mihai Radu Pricop, a fost invitat, zilele trecute, de autorităţile locale din comuna Iaslovăţ la punerea în practică a unui proiect pilot de modernizare a drumului comunal 42 E, afectat de inundaţii în urmă cu câţiva ani.

Mihai Radu Pricop, de 64 de ani, din municipiul Suceava, este de profesie inginer de Drumuri si Poduri, fost director la Regia de Drumuri şi Poduri a judeţului Suceava, iar între 2000-2004 senator PSD. În prezent, el este preşedinte al Asociaţiei Profesionale de Drumuri şi Poduri Filiala Suceava şi este cunoscut ca unul dintre cei mai buni specialişti în infrastructura rutieră.

Drumul comunal va fi refăcut prin măsura 322 D prin programul PNDR „Modernizare Infrastructură rutieră afectată de calamităţile din 2010”.

Alături de şeful comunei, Ion  Cotoară, de conducerile firmelor implicate în proiect, Mihai Radu Pricop a inspectat cum se derulează proiectul pilot prin metoda Dorosol.

Este nevoie de calitate în construcţii şi de aceea metodele de îngrijire în sine trebuie să fie în concordanţă cu solul. Nu trebuie făcute lucrări de mântuială. O lucrare de calitate rezistă mult timp, iar autorităţile trebuie să le întreţină. Este o soluţie nouă pentru judeţul Suceava, folosirea lianţilor Dorosol, fiind aplicată a scris ridicarea capacității portante a pământului. Lianți de tip Dorosol se folosesc la îmbunătăţirea şi stabilizarea pământurilor coezive utilizate pentru construcţia terasamentelor şi straturilor de formă în lucrările geotehnice şi construcţia de drumuri”, a spus Pricop.

Prin soluţia Dorosol, se scarifică pământul la o adâncime de 20 de cm şi se aplică liantul Dorosol. O dată cu aplicarea acestei soluţii, pe tronsonul de tambur modernizat vor putea circula  şi maşini de mare tonaj.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*