Joi 16 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

FOTO Vezi cum a fost sărbătorită Ziua Imnului Naţional, la Suceava!

Marţi, cu ocazia Zilei Imnului Naţional,  în Piaţa Drapelelor s-a desfăşurat, începând cu ora 10.00, un ceremonial religios şi militar. Slujba care a urmat după ce prefectul a trecut în revistă dispozitive ale Inspectoratului Judeţean de Pompieri şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi a fost  oficiată de un sobor de preoţi  din cadrul Arhiepiscopiei  Sucevei şi Rădăuţilor.
Au fost prezenţi la eveniment:  prefectul Florin Sinescu, vicepreşedinţii Consiliului Judeţean, Ilie Niţă – PNL şi Alexandru Rădulescu – PSD,  primarul PDL, Ion Lungu, viceprimarul PSD, Gavril Vîrvara, general de brigada Ion Burlui, seful ISU, colonelul Iacob de la IJJ, şeful secţiei SRI, comandantul Centrului Militar Judetean, precum şi preşedinţii Asociaţiei  Veteranilor de Război, a Cadrelor Militare în Rezervă etc.
Prefectul judeţului, Florin Sinescu, a vorbit despre însemnătatea acestei zile pentru poporul român. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a spus că  în urmă cu 166 de ani, în parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea, a răsunat pentru prima dată imnul „Deşteaptă-te române” ca simbol al Revoluţiei de la 1848.

În anul de graţie 1989, plecată de la Timişoara, Revoluţia română a cuprins întreaga ţară cu acelaşi îndemn -Deşteaptă-te române, care a şi devenit imn naţional.Este o zi de sărbătoare pe care s-o privim cu încrederea în parcursul nostru european”, a spus Sinescu.

Şi edilul Sucevei, Ion Lungu, a avut un discurs elevat referitor la însemnătatea acestei zile şi a imnului naţional, subliniind că acesta ne ajută la consolidarea sentimentului demnităţii naţionale.
Deşteaptă-te române este un simbol al sufletului românului însetat de dreptate, libertate şi unitate, simbolizând identitatea statală a naţiunii.România are în prezentul şi în istoria ei toate compenentele esenţiale unui stat membru al Uniunii Europene. Imnul vorbeşte despre originea noastră latină, despre fraternitate, unitate, despre limba română şi credinţa creştină”, a spus Lungu.
Finalul manifestării l-a constituit intonarea imnului naţional de către cei prezenţi. Detaşamentele de militari nu au mai defilat în acest an la manifestare.

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*