Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

21 de amenzi date de jandarmi în cadrul manifestărilor care au avut loc în week-end

În perioada 25 – 27 iulie 2014, misiunile Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava au vizat în principal asigurarea măsurilor de ordine publică în zonele în care au fost organizate evenimente cultural-artistice. În cooperare cu lucrători ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava şi ai structurilor de poliţie locală, jandarmii au acţionat pentru buna desfăşurare a următoarelor activităţi:

–          Festivalul Naţional „Fiii Satului. Tradiţii de pe Valea Dornei”, organizat în localitatea Poiana Stampei;

–          „Festivalul Vinului” din municipiul Vatra Dornei;

–          Concertul de muzică creştină organizat de Radio Vocea Evangheliei pe Stadionul Areni din municipiul Suceava;

–          Festivalul de folclor „Cântec, joc şi voie bună”, din localitatea Drăguşeni;

–          Spectacolul de muzică şi dans, organizat în Amfiteatrul „Nada Florilor” din municipiul Fălticeni;

Potrivit unui comunicat de presă, Jandarmeria Suceava a desfăşurat şi misiuni de menţinere a ordinii publice în cooperare cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Suceava, precum şi activităţi de combatere a delictelor silvice împreună cu Ocolul Silvic Broşteni, o acţiune comună împreună cu Primăria oraşului Vicovu de Sus în târgul comercial din localitate, o acţiune împreună cu lucrători ai I.S.C.T.R. Suceava, o activitate în sprijinul executorilor judecătoreşti şi 2 acţiuni în sprijinul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Suceava. De asemenea, efective ale Jandarmeriei Liteni au asigurat măsurile de ordine în timpul intervenţiei structurilor specializate ale I.S.U. Suceava la un incendiu produs în ziua de 26 iulie în oraşul Liteni.

În intervalul de timp menţionat, jandarmii suceveni au intervenit în cooperare cu poliţiştii la un număr de 5 apeluri efectuate prin SNUAU 112, care au vizat în principal situaţii de tulburare a ordinii şi liniştii publice.

Lucrătorii celor 8 posturi de jandarmi montane (Vatra Dornei, Broşteni, Dorna Candrenilor, Câmpulung Moldovenesc, Suceviţa, Arbore, Frasin şi Gura Humorului) au desfăşurat activităţi preventive pe traseele turistice şi în staţiunile montane de interes naţional. Jandarmii montani au acţionat zilnic pentru menţinerea unui climat de linişte, prevenirea şi combaterea infracţiunilor, respectarea legislaţiei de mediu şi a normelor privind ariile şi rezervaţiile naturale protejate, precum şi pentru informarea şi acordare de sprijin turiştilor aflaţi pe traseele montane. Efective ale Jandarmeriei Montane şi-au desfăşurat activităţile şi în apropierea spaţiilor de cazare şi a locurilor de campare a turiştilor, în locurile de agrement din Parcul Dendrologic „Ariniş”, lunca râului Moldova şi zona Piatra Pinului, în locurile destinate pentru camparea turiştilor şi în zonele unde este posibil să se producă evenimente, fiind pregătiţi să intervină în situaţii de urgenţă, dar şi în cazul constatării unor abateri de la normele legale. Totodată, având în vedere numărul mare de turişti, jandarmii au avut în vedere menţinerea ordinii publice în zona obiectivelor UNESCO (Mănăstirea Voroneţ, Mănăstirea Suceviţa, Mănăstirea Humorului şi biserica din comuna Arbore).

 

Activitatea jandarmilor a avut un caracter preponderent preventiv. S-au înregistrat şi situaţii care au impus luarea măsurilor legale, fiind aplicate un număr de 21 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 2300 lei.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*