Luni 20 Mai 2024, Actualizat acum 140 zile 12:00 am

Telefoane mobile, haine, şi alte bunuri confiscate de poliţiştii de la Investigarea Fraudelor în urma unor razii

Având în vedere potenţialul turistic al judeţului, în perioada iulie – octombrie 2014, poliţiştii suceveni desfăşoară campania de prevenire a infracţionalităţii Turism în Siguranţă.

Campania are ca grup ţintă turiştii care se vor afla pe teritoriul judeţului dar şi sucevenii care îşi programează concediul în staţiunile sucevene sau în alte zone.

Este cunoscut faptul că turiştii îşi doresc achiziţionarea de diverse bunuri (suveniruri dar şi articole de îmbrăcăminte, etc.) atunci când merg în concedii şi nu de puţine ori apelează şi la unităţile de schimb valutar.

Tocmai de aceea, poliţiştii au desfăşurat o acţiune de prevenire şi combatere a actelor ilicite de comerţ şi schimb valutar.

 

În intervalul 24 – 26.07.2014, poliţiştii Biroului de combatere a fraudelor vamale din cadrul Serviciului Investigarea Fraudelor – IPJ Suceava, au acționat pe linia prevenirii și combaterii activităților ilicite din sfera traficului cu produse accizabile, a comerțului neautorizat precum și a schimbului ilegal de valută.

Activitatea menționată s-a desfășurat pe raza municipiilor Suceava și Fălticeni, fiind verificate 46 de societăţi comerciale dar şi 49 de persoane fizice autorizate. De asemenea au fost verificate 16 vehicule.

Au fost constatate 13 infracţiuni, fiind întocmite dosare de cercetare penală.

În ceea ce priveşte legalitatea actelor de comerţ au fost aplicate 52 de sancțiuni contravenționale la  Legea 12/1990 republicată în valoare de 218.000 lei.

De asemenea, au fost confiscate bunuri şi mărfuri în valoare de  23.370 lei, constând în țigarete de proveniență extracomunitară; telefoane mobile si accesorii, bunuri industriale și obiecte de îmbrăcăminte.

Au fost constatate şi abateri din sfera schimbului valutar fiind confiscaţi sume în valută confiscaţi  220 Euro şi 1.300 lei.

Sursa: Comunicat de presă

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*