Luni 06 Mai 2024, Actualizat acum 126 zile 12:00 am

Hoţii dau năvală în casele aflate în construcţie. Fură tot ce prind!

Poliţiştii suceveni susţin că numărul proprietarilor de case aflate în construcţie care acuză că hoţii le-au trecut pragul a crescut în ultima perioadă. Numai joi, doi proprietari de case aflate în construcţie, din comuna Şcheia şi din comuna Boroaia, au mers la Poliţie după ce locuinţele le-au fost sparte de infractori.

Mihaela B., de 31 de ani, aflat în comuna Şcheia, a sesizat Poliţia că  persoane necunoscute au sustras mai multe bunuri. În perioada 21.07.2014, ora 17.00- 24.07.2014, ora 12.30, persoane necunoscute au pătruns pe ușa de acces în imobil și au sustras 1 generator, 1 polizor, 1 rotopercutor și 15 role de cablu din cupru. Valoarea prejudiciului este estimată la suma de 3000 lei.

De asemenea, Cristian P., de 41 de ani, din comuna Boroaia, a sesizat faptul că în noaptea de 23/24.07.2014, persoane necunoscute au sustras de la locuința în construcție a fratelui său, Ionuț P., de 27 de ani, situată în comuna Boroaia, 8 geamuri din termopan. Prejudiciului este estimat la 5.000 lei.

În ambele cazuri s-a întocmit dosar penal, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

„Poliţiştii recomandă cetăţenilor să dispună măsuri minime de protecţie a bunurilor astfel încât să nu cadă victime ale hoţilor. Se recomandă asigurarea cu sisteme de închidere şi alarmare a locuinţelor. În cazul în care locuinţa în construcţie se află într-o zonă izolată, asiguraţi-vă că o persoană de încredere poate să treacă zilnic pe la respectiva locaţie şi să o supravegheze. Asiguraţi iluminarea şi îngrădirea perimetrului. Nu depozitaţi bunuri în casele aflate în construcţie (mobilier, electronice, electrocasnice, etc.)”, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*