Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Copil în comă, de la ciuperci, transportat cu elicopterul SMURD la o clinică din Iaşi

Un copil de 3 ani, aflat în comă, a fost transportat cu elicopterul SMURD de la Spitalul Judeţean din  Suceava la Spitalul Sfânta Maria din Iaşi. Potrivit medicilor de la Unitatea de Primire a Urgentelor Suceava, copilul se afla in stare foarte grava dupa ce a mancat ciuperci de padure. El  a fost diagnosticat cu intoxicatie cu ciuperci necomestibile.

In această perioadă au ieşit şi o grămadă de ciuperci de toamnă, nu ştiu de ce, nu am încă nicio explicaţie pentru asta (…) Ploile au fost foarte bune, iar dacă vine căldura iar o să fie o explozie de ciuperci. Cu ciupercile nu merge că aşa mi se pare, trebuie să fii foarte sigur, trebuie să le cunoşti. Te uiţi la culoare, la lamele, lângă ce copac a crescut, în ce perioadă a crescut pentru că unele pot fi culese până la  sfârşitul unei anumite luni  mai incolo încolo pot fi confundate cu cele periculoase (…)”, sustin medicii suceveni.

În Romania există o lege care reglementează modul de colectare, condiţiile de vânzare şi controlul ciupercilor din flora spontană, apărută în urmă cu opt ani, dar care nu are încă normele de aplicare.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*