Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Consulul general al Ucrainei la Suceava: Separatiştii proruşi au devenit terorişti susţinuţi de Federaţia Rusă

Consulul general al Ucrainei la Suceava, Vasily Boeciko, a declarat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că „separatiştii proruşi au devenit terorişti susţinuţi de Federaţia Rusă”. Declaraţia sa a fost făcută ca urmare a accidentului aviatic care a avut loc, în urmă cu câteva zile, în Estul Ucrainei, unde au murit nu mai puţin de 298 de persoane.

Boeciko susţine că ancheta  ar trebui efectuată de o comisie internaţională. Mai mult decât atât, consulul general al Ucrainei la Suceava consideră că este necesară înăsprirea sancţiunilor impuse Rusiei.

De asemenea, Vasily Boeciko a ţinut să mulţumească tuturor ţărilor care sunt alături de Ucraina după acest eveniment nefast.

Un avion Boeing 777 al Malaysia Airlines, cu 298 de persoane la bord, s-a prabusit in estul Ucrainei, pe 17 iulie, in zona de conflict unde au loc lupte intre separatistii prorusi si armata ucraineana.

Serviciile secrete americane au confirmat ca in avion au fost trase rachete de la sol, insa nu este clara natura acestora, in timp ce presedintele ucrainean Petro Porosenko a acuzat un act de terorism, de care ar fi responsabili separatistii prorusi. La randul sau, Vladimir Putin a sustinut ca responsabilitatea pentru tragedia aviatica este a autoritatilor de la Kiev.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*