Joi 16 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Podeţe distruse, inundaţii şi peste 160 de familii fără curent electric din cauza vijeliei

În urma ploilor torenţiale care au căzut pe teritoriul judeţului Suceava, în noaptea de joi spre vineri, au fost semnalate probleme  în mai multe locaţii.

Din cauza precipitaţiilor abundente, a fost afectat podeţul de la intrarea în localitatea Slătioara dinspre comuna Râşca. În urma ploilor torenţiale, pârâul Voroneţ, în zona „Brusturosu”, cartierul Voroneţ, oraşul Gura Humorului, a afectat podeţul (aflat în construcţie) care îl traversează, modificându-şi cursul şi debitul apei.

Membrii Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă din localităţile afectate, sprijiniţi de pompierii militari suceveni, au remediat problemele şi au redat podeţele circulaţiei.

O pană de curent a fost o altă consecinţă a manifestării fenomenelor meteo periculoase, defecţiune care s-a produs în localitatea Slătioara, comuna Râşca şi care a lăsat fără curent electric 167 de consumatori. Echipajele specializate ale E.ON au fost trimise la faţa locului şi lucrează pentru a restabili normalitatea.

În municipiul Suceava, în urma precipitaţiile abundente, s-a inundat cu apă pluvială subsolul Casei Culturii, un echipaj al pompierilor militari suceveni fiind trimis la faţa locului pentru evacuarea apei.

De asemenea, din cauza ploii abundente, apa s-a infiltrat în reclama luminoasă a unei sucursale de bancă, de pe strada Ştefan cel Mare, din municipiul reşedinţă de judeţ, provocând un scurtcircuit electric, urmat de incendiu. Firma luminoasă a societăţii a ars pe o lungime de aproximativ patru metri liniari, flăcările fiind lichidate de militarii de la Detaşamentul de pompieri Suceava.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*